facebook

Скільки отримуватимуть найрозумніші учні та студенти відповідно до нового указу Президента України?

Володимир Зеленський підписав указ «Про стипендії, премії та гранти у сфері освіти».

Інформує Всеосвіта.

Найкращі учасники зовнішнього незалежного оцінювання отримуватимуть щомісяця президентську стипендію в розмірі 10 тис. грн, переможці всеукраїнських учнівських олімпіад – разову премію у розмірі 20 тис. грн, а переможці міжнародних олімпіад – 100 тис. грн. Про це йдеться на сайті Президента УкраїниВолодимира Зеленського.
Найважливіше – це наші діти. Майбутнє нашої країни. Я підписав указ щодо премій, стипендій і грантів для найрозумніших, найталановитіших учнів України. Наразі Уряд готує порядки їхніх нарахувань, – зазначив Президент України.
Володимир Зеленський повідомив, що за результатами ЗНО буде передбачено 250 стипендій для 10 учнів з кожного регіону України за умови, що дитина обирає та навчається в українському виші:
Щороку визначатиметься 10 найкращих учнів із кожної області за результатами ЗНО. Кожен з них отримуватиме стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця, відповідно за весь рік – 120 тисяч гривень.
Крім того, згідно з указом Глави держави, для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад передбачено премії у вигляді разової виплати у розмірі 20 тис. грн кожному та переможцям міжнародних олімпіад – по 100 тис. грн:

Володимир Зеленський уточнив, що переможці всеукраїнських та міжнародних олімпіад також отримують щомісячні стипендії від Президента і це вже діє.

Чтайте також:  Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про зміни у фінансуванні вищої освіти

За його словами, також виділятимуться президентські гранти для здобуття вищої освіти за кордоном – у вишах США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Китаю, Південної Кореї тощо. Президент підкреслив, що обов’язкова умова: після здобуття диплома – повернення в Україну та робота на державній службі протягом трьох років.
Ми боремося за нашу талановиту молодь, за те, щоб у майбутньому вони працювали на благо України, і будемо підтримувати їх, як тільки можемо, – додав Володимир Зеленський.

Джерело.


Повернутись вверх