facebook

Статус опорної школи визначатимуть на конкурсі

Статус опорної школи буде присвоюватись засновниками закладів за результатами конкурсів

Статус опорної школи буде присвоюватись засновниками закладів освіти за результатами конкурсів, проведених відповідно до затверджених ними умов.

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки, коментуючи зміни до Положення про освітній округ і опорний заклад освіти, що внесені Кабінетом Міністрів.

Необхідність змін викликана необхідністю усунення неузгодженості між законами «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та чинним Положенням про освітній округ і опорний заклад освіти.

Зокрема, законодавство України не передбачає існування освітніх округів та повноважень Кабміну щодо затвердження положення про них. Водночас зміни не стосуються питань місцевого самоврядування і територіальних громад, а також місцевого і регіонального розвитку.

«Освітній процес у опорному закладі освіти та його філіях організовується відповідно до освітньої програми (освітніх програм) опорного закладу освіти. Засновник опорного закладу також забезпечує підвезення здобувачів освіти, педагогічних працівників (за потреби) до закладу і у зворотньому напрямку відповідно до законодавства», – повідомили у Міністерстві освіти.

Чтайте також:  Плани на три роки: куди йде освіта?

Джерело.


Повернутись вверх