facebook

Ефективна та зручна організація дистанційного навчання за допомогою інноваційних тестів

«Конструктор тестів» – безкоштовна онлайн-система, яка допомагає економити час і швидко та якісно перевіряти знання учнів.

 

Щоб повноцінно підготуватися до заняття, вчитель витрачає значну кількість енергії та часу: продумати тему, організувати самостійну/контрольну роботу, підібрати необхідні методичні матеріали, перевірити домашні завдання – і це тільки вершина айсберга. А у дистанційному форматі на організацію уроку йде удвічі більше сил. «Всеосвіта» постійно працює над тим, аби полегшити роботу кожного педагога і надати найрізноманітніший спектр інструментів для професійного зросту.

«Конструктор тестів» – зручна безкоштовна онлайн-система, яка допомагає економити час і швидко та якісно перевіряти знання учнів. Цей інструмент стане незамінним помічником в організації навчання як у школі, так і вдома, у змішаному чи дистанційному форматі.

Про особливості користування інноваційним «Конструктором тестів» та про його переваги розповідає Леся Литвиненко, креативна директорка, головна редакторка та співзасновниця проєкту «Всеосвіта».

Тести на «Всеосвіті» створені у такий спосіб, щоб ви, як педагог, могли отримати повну інформацію про тестування: якому класу ви призначили тест, скільки часу витратив той чи той учень на виконання завдань, хто і коли доєднався тощо.

У «Конструкторі тестів» можна створити власний тест з нуля або взяти за основу чужі тесті, які знаходяться у відкритому доступі.

Чтайте також:  Сертифікація вчителів 2024: опубліковано тести, які складали педагоги в першому етапі

Зверніть увагу: якщо ви створюєте тест для самостійної/контрольної роботи, не робіть його відкритим, адже будь-хто зможе його пройти й побачити результати. Тест також можуть вільно копіювати інші вчителі до себе у бібліотеку, однак при цьому буде вказано, хто автор оригіналу. Для комфорту тест доцільніше робити прихованим або напівприхованим. У разі якщо хтось хоче отримати доступ до вашого напівприхованого тесту, він має надіслати відповідний запит.

Крім того, за створення тестів на сайті можна отримати нагородні документи: подяки, грамоти та Золоту Грамоту, яка надсилається на пошту користувача.

БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ ТЕСТІВ

Тестування на «Всеосвіті» надзвичайно сучасне і має безліч корисних функцій. Наприклад, можна показувати відповіді одразу після кожного запитання, подавати варіанти відповідей або завдання у випадковому порядку, заборонити проходити тестування з одного пристрою декільком учням, обрати певний режим зовнішнього вигляду (стандартний, кахут, для слабозорих) тощо.

Наші тестування максимально адаптовані для різних закладів освіти – від дитячих садочків, до ліцеїв і гімназій та закладів вищої освіти. Крім того, тести можна використовувати просто для розваги, вбудовувати їх у власні блоги та додавати у матеріали.

НАДІЙНІСТЬ ПРОХОДЖЕННЯ ТЕСТУВАННЯ

Усі тести на «Всеосвіті» мають високий рівень надійності. Дізнатись хоч якусь інформацію про конкретний тест учні можуть лише під час самого проходження. На сьогодні не існує такої платформи, яка могла б «зламати» систему тестування та дізнатись відповіді на приховані запитання.

Чтайте також:  Чи здатні раби навчити свободи?

На що варто звернути увагу перед проходженням тестування?
Насамперед необхідно привчити своїх учнів завжди проходити тестування з одного пристрою.

Варто прослідкувати за тим, аби учні вказували своє ім’я – це допоможе уникнути шахрайства.

Як провести ефективне тестування та уникнути шахрайства?
Якщо ви відчуваєте, що один учень після закінчення тестування міг передати свій ID-код іншому, завжди можна перевірити це за IP-адресою, адже у такому разі вона повинна змінитись. Наступний крок – заборонити учню проходити тестування з цієї IP-адреси.

Якщо учень долучився до тестування пізніше або ж двічі, й ви не довіряєте йому, можна заблокувати проходження цього учня та створити на базі свого тесту новий. У налаштуваннях достатньо вказати, що тест забороняється проходити двічі з однієї IP-адреси.

Також у налаштуваннях можна обрати активний або керований режими. В активному режимі учні переходять за посиланням і проходять тест, а в кінці бачать або не бачать відповіді – за бажанням вчителя. У керованому ж режимі саме педагог розпочинає і закінчує тестування.

Часом трапляється так, що учень швидко проходить тест для того, аби побачити відповіді, а потім розпочинає його вдруге. Проте у керованому режимі педагог може уникнути такої ситуації, якщо тест показуватиме оцінку одразу, а роботу над помилками – трохи згодом. У такий спосіб, учні не дізнаються правильні відповіді завчасно.

Чтайте також:  Ігор Лікарчук: Незабаром в школах учням учителі будуть витирати не лише соплі...

Існують сервіси, які пропонують за гроші надіслати відповіді на тестування. У нашій системі це неможливо – ми це заблокували. Дізнатись відповіді можна лише тоді, коли ваш тест відкритий. Саме тому «Конструктор тестів» – одна з найнадійніших систем тестування в Україні.

Джерело.


Повернутись вверх