facebook

Назвали можливу причину заборони відвідування шкіл, окрім коронавіруса

Назвали можливу причину заборони відвідування шкіл, окрім коронавіруса
25 січня значна частина учнів повернулися до очного навчання після періоду посилених карантинних обмежень. Але за певних умов може знов виникнути потреба заборонити відвідування шкіл, написав головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко на сторінці у Facebook.
«Розумію, що всі дещо розслабилися та зраділи відновленню навчання, але закликаю не нехтувати дотриманням протиепідемічних норм. Нагадайте дітям про важливість частого миття рук, носіння маски у громадських місцях та дотримання фізичного дистанціювання за межами класу. Адже є чіткі прописані правила, коли нехтування протиепідемічними заходами можуть знову призвести до заборони відвідування шкіл», — наголосив Ляшко.
Головний санітарний лікар назвав ці умови:

  • Перше правило, пов’язане з коронавірусною хворобою: якщо на самоізоляції перебуватимуть більше половини учнів або персоналу, навчальний заклад може бути зачинено для відвідування.
  • Друге правило стосується перевищення епідемічного порогу на грип та грипоподібні захворювання.

«Початок лютого — це традиційний період зростання кількості грипоподібних захворювань, і в разі перевищенні епідпорогу в окремих регіонах по грипу, а саме досягнення та перевищення рівня 483 хворих на 100 тисяч населення, відвідування шкіл може потрапити під обмежувальні протиепідемічні заходи», — повідомив Ляшко.
Станом на сьогодні, показник захворюваності на ГРВІ становить 331,5 на 100 тисяч населення, що на 31,45 % менше епідемічного порогу, розрахованого для України.

Чтайте також:  Ігор Лікарчук: Незабаром в школах учням учителі будуть витирати не лише соплі...

Джерело.


Повернутись вверх