facebook

Вчителька виграла справу: в апеляційному суді скасували штраф 17 тис грн освітянці, яка відмовилася носити маску в школі

Рівненський апеляційний суд постановив скасувати постанову міського суду про накладання штрафу на освітянку.

Рівненський апеляційний суд закрив провадження у справі про накладення штрафу в розмірі 17000 гривень на вчительку, яка відмовилася носити маску в закладі освіти.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що вчителька української мови та літератури ліцею №1 міста Вараш Рівненської області Жанна Тєтєнєва відмовилася носити маску в закладі освіти, через що міський суд оштрафував її на 17 000 грн. Проте освітянка однаково відмовилася одягати захисну маску чи щиток:
Я християнка віри Євангельської й слово Господнє мені категорично забороняє носити маску, оскільки Він створив мене за образом та подобою своєю. Ми з відкритим обличчям, як у дзеркалі, дивимось на Господа. Тому я відмовляюсь носити ці маски й для мене її вдягти – це смерть.
Також, не погодившись з постановою суду, адвокат Жанни Тєтєнєвої подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати оскаржувану постанову суду, провадження у справі закрити за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Журналісти «Всеосвіти» зв’язалися з адвокатом вчительки і з’ясували, що декілька днів тому, 22 січня 2021 року, Рівненський апеляційний суд розглянув справу й постановив:

Постанову Кузнецовського міського суду Рівненської області від 26 жовтня 2020 року відносно Жанни Тєтєнєвої скасувати, провадження у справі закрити на підставі п.6 ч. 1 ст. 247 КУпАП у зв’язку із скасуванням акта, який встановлює адміністративну відповідальність.

Постанова набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.

Чтайте також:  "Це пережиток СРСР": у мережі виникла дискусія через пропозицію скасувати урок "Основи здоровʼя"

Повернутись вверх