facebook

Як навчатимуться студенти після локдауну: роз’яснення МОН

Окремим питанням, за словами Сергія Шкарлета, залишаються практичні заняття.

З 25 січня, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, студенти закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти мають продовжити навчання у змішаному форматі або очно. Про це повідомив Міністр освіти Сергій #Шкарлет у своєму телеграм-каналі:

Заклади вищої освіти, маючи широку управлінську автономію та враховуючи епідситуацію у кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання.

За його словами, окремим питанням залишається практика. Низка спеціальностей і більшість професій потребують денного повноцінного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики з обов’язковим дотриманням карантинних заходів.

Нагадаємо, Міністр освіти України назвав необхідним та важливим повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання.

Крім того, Сергій Шкарлет вважає, що молодші класи після завершення локдауну також можуть повернутися за парти. Однак остаточне рішення залежатиме від перебігу коронавірусної хвороби.

Чтайте також:  Бакалавром можна буде стати за 3 роки, а університети отримають ширшу автономію: які зміни чекають вищу освіту після рішення Верховної Ради

Джерело.


Повернутись вверх