facebook

Замість червоних дипломів – записи у додатку про особливі досягнення випускника

Заклади вищої освіти можуть самостійно визначати вимоги до присудження відзнаки випускникам вишів.

Нещодавно, Міністр освіти і науки Сергій #Шкарлет підписав наказ, у якому йдеться про те, що з 1 січня 2021 року українські студенти після закінчення закладів вищої освіти більше не зможуть отримувати дипломи з відзнакою.

Втім, наразі Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством юстиції України опрацьовує наказ #МОН від 29.12.2020 № 1571 «Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) та додатка до них, зразка академічної довідки».

Цей документ набуде чинності після реєстрації в Мін’юсті та опублікування у виданні «Офіційний вісник України».

Кожен заклад вищої освіти в додатку до диплома європейського зразка в шостому розділі «Додаткова інформація» може зазначати інформацію про особливі досягнення випускника. #ЗВО також можуть самостійно визначати вимоги до присудження відзнаки.

Законом України «Про вищу освіту» за відповідними ступенями встановлено такі види документів про вищу освіту (наукові ступені):

диплом молодшого бакалавра;

диплом бакалавра;

диплом магістра;

диплом доктора філософії/доктора мистецтва;

диплом доктора наук.

Перелік обов’язкової інформації, яка повинна міститися в документах про вищу освіту (наукові ступені), затверджено Постановою КМУ «Про документи про вищу освіту (наукові ступені)».

Чтайте також:  Ніколи так не робіть: педагог та експерт з виховання дітей назвала 5 табу для батьків

Джерело.


Повернутись вверх