facebook

Я вважаю, що молодші класи після завершення локдауну можуть повернутися за парти – Сергій Шкарлет

Ухвалення остаточних рішень з окресленого питання не залежить ні від Міністра освіти і науки, ні від Міністра охорони здоров’я, зазначив очільник МОНу.

Інформує Всеосвіта.

Протягом останнього тижня актуальним питанням для педагогів та батьків учнів початкових класів, які зараз опинилися у складній ситуації вибору між роботою та потребою допомагати дітям із навчанням, залишається питання: «Чи повернуться діти до шкіл і коли це станеться?».

Інформацією щодо цього питання поділився Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі:
Моя позиція із цього приводу вже була озвучена. Я вважаю, що принаймні молодші класи після завершення карантинних обмежень можуть повернутися до повноформатного навчання. Щодо старшої школи, то за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні буде прийнятним проведення навчання за змішаною формою.
Шкарлет наголосив, що ухвалення остаточних рішень з окресленого питання не залежить від однієї особи: міністра освіти і науки або міністра охорони здоров’я.
Я цілком поділяю позицію та прислухаюся до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких ґрунтуються на моніторингах епідемічної ситуації в країні. Саме тому МОН та МОЗ перебувають у постійній комунікації, – зазначив Сергій Шкарлет.

Також очільник МОНу сподівається, що найближчим часом статистика захворюваності на COVID-19 та спроможність медичної системи стримувати епідемічні хвилі все-таки дозволять рекомендувати місцевій владі частково повертати дітей до звичного формату навчання.

Чтайте також:  Вчителька початкових класів за допомогою пластирів пояснила дітям, що таке справедливість, і стала зіркою мережі

З пропозицією до Кабінету Міністрів України щодо відновлення навчання учнів початкових класів під час локдауну звертався й мер Києва Віталій Кличко:
Якщо в нас працюють дитсадки, то було б логічно, щоб працювала і молодша школа. Перебування дітей в старших групах дитсадка і в молодших класах мало чим відрізняється, й крім того, дистанційне навчання для учнів 1-4 класів не є ефективним.
Втім, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що завчасне повернення учнів 1-4 класів до шкіл призведе до зростання захворювань на COVID-19. Саме тому очільник МОЗу закликає лідерів місцевого самоврядування не спекулювати на темі дистанційного навчання і відвідування закладів освіти:
Я рекомендую усім представникам місцевого самоврядування спершу поцікавитися законами епідеміології, а потім рекомендувати зміни до карантинних обмежень, зокрема, завчасне припинення дистанційного навчання і повернення до звичного освітнього процесу. Усі рішення щодо карантинних обмежень приймаються МОЗ, виключно спираючись на закони епідеміології та думку провідних лікарів-епідеміологів, а також інфекціоністів України.
За словами Степанова, перебування учнів на дистанційному навчанні у період посилених карантинних обмежень позитивно впливає на ефективність протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов наголошував на тому, що діти стали частіше хворіти на коронавірус. Якщо на початку пандемії діти ще мали безсимптомний перебіг хвороби, то зараз малеча хворіє з симптомами й потребує госпіталізації.

Чтайте також:  Вчителька початкових класів за допомогою пластирів пояснила дітям, що таке справедливість, і стала зіркою мережі

Джерело.


Повернутись вверх