facebook

Завчасне повернення учнів 1-4 класів до шкіл призведе до зростання захворювань на COVID-19, – Максим Степанов

Наразі в Україні спостерігається збільшення відсотка дітей, які підхопили коронавірус.

Інформує Всеосвіта.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов закликав лідерів місцевого самоврядування не спекулювати на темі дистанційного навчання і відвідування закладів освіти. У період посилених карантинних обмежень учні перебувають на дистанційному навчанні, що позитивно впливає на ефективність протиепідемічних заходів. Про це міністр повідомив під час щоденного брифінгу.
Я рекомендую усім представникам місцевого самоврядування спершу поцікавитися законами епідеміології, а потім рекомендувати зміни до карантинних обмежень, зокрема, завчасне припинення дистанційного навчання і повернення до звичного освітнього процесу. Усі рішення щодо карантинних обмежень приймаються МОЗ, виключно спираючись на закони епідеміології та думку провідних лікарів-епідеміологів, а також інфекціоністів України. Тому на період дії посилених карантинних обмежень, тобто до 25 січня, відвідування закладів загальної освіти призупинено, – наголосив очільник МОЗ.
Наразі в Україні спостерігається збільшення відсотка дітей, які захворіли на COVID-19, у співвідношенні до загальної кількості людей, які захворіли. У листопаді цей показник становив 3,1% від усієї кількості нових хворих. А от у грудні відсоток дітей, які захворіли на COVID-19, підскочив аж до 5,9% від загальної кількості. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло понад 60 тисяч дитини.
Діти почали частіше інфікуватися COVID-19. Ця тенденція спостерігається у всьому світі. Більшість випадків заражень дітей SARS-CoV-2 відбуваються безсимптомно, тому виявити в цьому випадку інфікованих і не допустити в колектив фактично неможливо. Одночасно збільшилася кількість випадків із важким перебігом хвороби, що потребують госпіталізації. Завчасний початок офлайн-навчання в 1-4 класах призведе до зростання інтенсивності інфікування населення через перехресне зараження дітей, – акцентував Степанов.
Нагадаємо, що карантин в Україні продовжено до 28 лютого 2021 року. А загальнонаціональний локдаун триватиме до 24 січня.


Повернутись вверх