facebook

Школи сприятимуть утвердженню гендерної рівності в Україні

У МОН зазначають, що стереотипи про роль жінок і чоловіків мають змінитися, починаючи з освіти

Стереотипи про роль жінок і чоловіків мають змінитися, починаючи з освітньої сфери.

Про це сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, коментуючи приєднання України до міжнародної ініціативи «Партнерства Біарріц», метою якого є встановлення рівності жінок і чоловіків.

За його словами, саме тому Міністерство освіти є одним із суб‘єктів міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц» і виконує зобов’язання з утвердження гендерної рівності.

Згідно з планом заходів партнерства, затвердженим Кабінетом Міністрів, Міністерство освіти стане відповідальним виконавцем за забезпечення наскрізності принципів гендерної рівності в освіті.

Зокрема, план передбачає розроблення та затвердження Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року, затвердження плану заходів з реалізації зазначеної стратегії, а також запровадження антидискримінаційної експертизи освітнього контенту.

Окрім того, у Міністерстві освіти зазначають, що вихідними позиціями запровадження гендерної рівності в закладах освіти є принцип гуманізації та демократизації освітнього процесу, змістом яких є повага до жінки та чоловіка, відсутність насилля, толерантні стосунки, забезпечення рівності між чоловіком та жінкою, розширення прав і можливостей жінок.

Як відомо, у серпні 2019 року лідери країн G7 на саміті у французькому місті Біарріц заснували «Партнерство Біарріц». Метою партнерства є консолідація зусиль міжнародної спільноти та посилення відповідальності задля досягнення рівності жінок і чоловіків.

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Джерело.


Повернутись вверх