facebook

«Ми відшліфуємо систему оцінювання так, щоб вона була зручною, зрозумілою й мотивувала до навчання» – Любомира Мандзій

Екс в.о. міністра освіти і науки України розповіла, яким буде оцінювання в школах.

 


Оцінювання має бути зручним для вчителів і зрозумілим для батьків, а учнів воно має мотивувати до #навчання через усвідомлення власного навчального поступу.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала екс в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій:

Ми відшліфуємо систему оцінювання в школах.

Заява екс в.о. міністра освіти і науки викликала хвилю обговорень, в якій освітяни висловили власні думки у коментарях до публікації.

Так, директорка однієї зі столичних шкіл Світлана Олексюк підтримує ініціативу пані #Мандзій і впевнена, що необхідно її реалізовувати вже зараз. Вона пропонує зупинити дію наказу про оцінювання 3-4 класів і закликає терміново змінювати її.

Процес треба зробити зрозумілим та простим інструментом. Зараз всі отримали досвід, думаю, що вчителі зможуть надати свої пропозиції для вдосконалення системи, – зазначила пані Світлана.

До обговорення приєднався і співавтор «Державного стандарту початкової освіти» Роман Шиян:

Від початку розроблення наказу про оцінювання відбувалися консультації з усіма зацікавленими. Цей документ є результатом компромісу.

Загалом усі #освітяни, які приєдналися до обговорення, підтримують позицію, що систему оцінювання в школах необхідно змінювати, спрощувати та вдосконалювати.

Чтайте також:  У Європі відраховуватимуть дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків - знайшлися підстави

А як ви ставитеся до оцінювання в початковій школі?

Джерело.


Повернутись вверх