facebook

Профспілка виступила проти реорганізації методкабінетів

Профспілка працівників освіти і науки виступила проти створення в Україні центрів професійного розвитку педагогічних працівників шляхом реорганізації методичних установ (центрів, кабінетів).

Про це йдеться у повідомленні профспілки.

Зокрема, профспілка підтримала проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників та надання їм методичної підтримки», що передбачає збереження методичних установ.

«Профспілка вважає, що в умовах змін адміністративно-територіального поділу України реорганізація науково-методичних (методичних) установ (центрів, кабінетів) в районні, міські (районні у містах) центри професійного розвитку педагогічних працівників, є передчасною», – наголошують у профспілці.

Тому профспілкою підтримано законодавчі ініціативи про вилучення з Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» норми про створення до 1 вересня 2020 року районних, міських (районних у містах) центрів професійного розвитку педагогічних працівників шляхом реорганізації методичних установ (центрів, кабінетів) та організувати і забезпечити відбір працівників до зазначених центрів на конкурсних засадах.

«На місцях, всупереч законодавству, не дочекавшись розробки Типового положення про районні, міські (районні у містах) центри професійного розвитку педагогічних працівників, вже розпочали повідомляти методистів методичних установ про майбутнє вивільнення», – повідомили у Профспілці працівників освіти і науки.

Чтайте також:  Кількість вчительських ставок з 2021 до 2023 року скоротилася на 8%: результати дослідження

Джерело.


Повернутись вверх