facebook

Українською, будь ласка: зірки шоу-бізнесу створили соціальні ролики в підтримку державної мови

Громадські активісти долучилися до інформкампанії щодо набуття чинності статті 30 мовного Закону.

Інформує Всеосвіта.

Зірки українського шоу-бізу знялися у соціальному проєкті щодо переходу українського сервісу обслуговування на державну мову. Про це повідомивУповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь на своїй сторінці у фейсбук.

Нагадаємо, з 16 січня набуває чинності головна стаття Закону про державну мову. Це, зокрема, стосується усіх освітніх послуг, які мають надаватися виключно українською мовою. З цієї нагоди і стартувала інформаційна компанія в підтримку безперебійного функціонування української мови як державної в усіх сферах обслуговування.

Першими проєкт підтримали лідер гурту KOZAK SYSTEM Іван Леньо, актори Ірма Вітовська-Ванца та Юрій Дяк, актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв. Усі відео з зірками можна переглянути на ютуб-сторінці Тараса Кременя. Ролики вже встигли зібрати цікаві та як завжди неоднозначні коментарі.


Запрошую долучитись до інформаційної кампанії центральні та місцеві телеканали, розмістивши відеоролики як соціальну рекламу. Також закликаю усіх небайдужих поширювати їх у соцмережах та інтернет-ресурсах, – написав Кремінь.
Мовний омбудсмен додав, що також сподівається, що завдяки спільним зусиллям, якомога більша кількість українців, які працюють в сфері обслуговування, будуть обізнані зі своїми обов’язками  – надавати споживачеві інформацію про товари і послугу українською мовою. А споживачі, у свою чергу, знатимуть, що у супермаркеті чи в інтернет-магазині, у кав’ярні чи ресторані, в банку чи в аптеці, на вокзалі чи АЗС, за замовчуванням обслуговування має відбуватися державною мовою.

Чтайте також:  Чому випускники педагогічних вишів не йдуть працювати до школи?

Джерело.


Повернутись вверх