facebook

Викладач аграрного університету віддав річну зарплату на кисневий концентратор

Викладач аграрного університету віддав річну зарплату на кисневий концентратор

Сума пожертви становить 1400 доларів, які освітянин збирав протягом року.

Інформує Всеосвіта.

Львові #викладач аграрного університету Роман Шмиг пожертував річну зарплатню на #благодійність. Доцент кафедри будівельних конструкцій, крім 24-річної викладацької діяльності, є головою профспілок Львівського національного аграрного університету. Власне, за ці гроші на позиції очільника громадської організації #ЗВО чоловік оплатив купівлю кисневого концентратора для фонду ім. Андрея Шептицьокого. Про це інформує Суспільне Львів на своєму ютуб-каналі.
Я просто місяць за місяцем ретельно складав гривні. Щоб вони не втратили свого сенсу я їх конвертнув. Після цього, мені випадково потрапило в поле зору повідомлення сестри Севастияни зі спілки ім. Андрея Митрополита Шептицького про те, що вони збирають гроші на купівлю кисневого концентратора, який будуть надавати у безоплатну оренду в комісії охорони здоров’я УГКЦ. От і нагода, – розповів пан Роман.
Викладач передав організації 1400 доларів, яких цілком вистачило на оплату необхідного медичного приладу.

Сестра фонду Севастияна Карвацька зазначила, що куплені концентратори надаються у безкоштовне домашнє користування.
Це люди, яких вже виписали з лікарень, але вони ще у постільному режимі потребують кисневої терапії. Дозвіл на цю кисневу підтримку обов’язково має бути підтверджений лікарем. За наявності відповідного документу спілка укладає договір про те, що надає потребуючому у безкоштовне користування апарат, – додала вона.
У свою чергу ректор ЛНАУ Володимир Снітинський наголосив, що пан Роман постійно займається благодійництвом. В його полі зору не тільки проблеми працівників університету та життя колективу. Він також опікується дитячими закладами, зокрема, установами з неповносправними дітьми та людьми похилого віку, які потребують опіки.

Чтайте також:  25-річний вчитель із Києва озвучив несподівану причину, чому молоді педагоги не йдуть працювати в школу

Джерело.


Повернутись вверх