facebook

У Чехії іноземців зобов’язали проходити адаптаційний курс

Пройти курс необхідно протягом одного року з дня отримання дозволу на перебування в країн

Чеська Республіка з 1 січня 2021 року запровадила нову вимогу для іноземців, у тому числі студентів, які прибувають на навчання в чеських університетах.

Кожен іноземець, якому, починаючи з 1 січня 2021 року, видано дозвіл на довгострокове перебування в Чехії, а далі кожен іноземець, якому після цієї дати видано дозвіл на постійне перебування в країні без дотримання умови попереднього перебування на території країни, має пройти адаптаційно-інтеграційний курс. Виконати цю вимогу необхідно протягом одного року з дня отримання посвідчення про дозвіл на перебування в країні.

Що таке адаптаційно-інтеграційний курс?

У межах адаптаційно-інтеграційного курсу іноземці будуть ознайомлені з правами й обов’язками, які витікають з їхнього перебування на території Чеської Республіки, з базовими цінностями цієї країни, з місцевими умовами і з культурними звичаями, які переважають у Чехії. Учасники курсу, крім того, отримають інформацію про організації, які надають іноземцям безкоштовне консультування.

Хто організовує курс і де він проводиться?

Адаптаційно-інтеграційні курси адмініструються Центрами з підтримки інтеграції іноземців. На території Чеської Республіки працює вісімнадцять таких центрів. Обрати, де проходити курс, може сам іноземець. Курс може бути організований у межах співпраці Центру з підтримки інтеграції іноземців з іншою юридичною особою.

Чтайте також:  В Україні для учнів 8-9 класів запроваджують новий предмет

Проходження курсу, який не був організованим або адміністрованим Центром з підтримки інтеграції іноземців, не визнаватиметься виконанням цієї вимоги.

Скільки триває, ким і якою мовою проводиться курс?

Курс проводитиме чеською мовою лектор з відповідною кваліфікацією. Професійні перекладачі забезпечать переклад лекцій різними мовами: англійською, арабською, французькою, монгольською, російською, сербською, іспанською, українською або в’єтнамською. Обсяг адаптаційно-інтеграційного курсу становитиме чотири години. Вартість проходження – 1500 чеських крон.


Повернутись вверх