facebook

МОЗ: освітяни – це одна з пріоритетних груп на вакцинацію від коронавірусу

МОЗ: освітяни – це одна з пріоритетних груп на вакцинацію від коронавірусу

Міністерство охорони здоров`я повідомляє, що завершило роботу над Дорожньою картою з впровадження вакцини проти коронавірусу і проведення вакцинації у 2021-2022 роках.

Максим Степанов заявив: «Наразі питання доступу громадян України до вакцини проти COVID-19 є пріоритетом діяльності МОЗ. Адже масове щеплення населення є найефективнішим методом боротьби з коронавірусною інфекцією. Сподіваємось, що вакцинація розпочнеться вже у лютому 2021 р. Однак терміни можуть незначно зсунутися, все залежатиме від поставки вакцин».

Хто першим отримає вакцину?

За словами очільника МОЗ, вакцинацію планують проводити у 5 етапів. Це допоможе охопити 50% населення.

Отже, на 1 етапі будуть вакциновані медичні працівники, які надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу в умовах стаціонару. Військові, які беруть участь в ООС. Та люди в інтернатних закладах, будинках для людей літнього віку й працівники таких закладів.

На 2 етапі вакцину отримають медики, які працюють з пацієнтами з іншими хворобами, особи віком від 80 років та соцпрацівники.

3 етап передбачає вакцинацію вчителів та інших працівників освіти. Також осіб віком 65—79 років й працівників служб держбезпеки: ДСНС, Нацполіція, Нацгвардія, СБУ, ЗСУ, МВС.

4 етап — особи віком 60—64 років, дорослі (18—59 років) із супутніми захворюваннями, особи в місцях обмеження волі та працівники таких місць, інші категорії населення, що знаходяться у групі ризику, а також громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

5 етап — люди віком від 18 і старше, за винятком тих, які мають супутні захворювання, які знаходяться у групі ризику щодо ускладнень від COVID-19. А також громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Початок першого етапу заплановано на лютий. Терміни можуть зсунутись на незначний час — це залежить від постачання вакцини.

Вся вакцинація — добровільна.

Джерело.


Повернутись вверх