facebook

Як вчителям розмовляти з батьками про щеплення: рекомендації ЮНІСЕФ

Саме школа прививає дітям корисну звичку піклуватися про своє здоров’я, зокрема гігієну.

Інформує Всеосвіта.

Під час пандемії коронавірусу улюблені публічні місця перестали бути безпечними: без маски не сходиш спокійно на ялинку, у торговий центр чи навіть заклад харчування.  Вірус СОVID-19 постійно мігрує та мутує. Щоб захистити себе та своїх рідних, потрібно виконувати рекомендації МОЗ. І одна з найважливіших рекомендацій – вчасне вакцинування, яке потрібно насамперед дітям.

ЮНІСЕФ наголошує на тому, що школам потрібно максимально організувати свідомий діалог між вчителями та батьками, які не хочуть робити щеплення своїм дітям. Заклади освіти мають бути безпечним місцем для навчання, і це залежить не лише від педагогів, але й від батьків.

Як розмовляти з батьками про вакцинацію?

Передусім йдеться про міцну коаліцію.
Так школа і батьки можуть об’єднатися у захисті від інфекцій, які вдасться попередити завдяки вакцинації. Зокрема, допомогти учням і вчителям уникнути хвороби, її ускладнень та смерті, а також пропусків навчання, – зазначає організація на своїй офіційній сторінці у фейсбуці.
Важливо, що саме школа прищеплює дітям корисну звичку піклуватися про своє здоров’я, зокрема гігієну. Добре, коли теми, обговорені з вчителем в школі, будуть проговорені з батьками вдома.

Чтайте також:  ШОК! Діти не розуміють 40% від почутого на уроках

ЮНІСЕФ створило спеціальні рекомендації, які допоможуть правильно подати інформацію про вакцинування батькам й пояснити її необхідність.

Чому необхідно говорити про це сьогодні?
Під час пандемії COVID-19 імунізацію призупиняли в багатьох областях, а батьки сумнівалися, чи вести дитину на щеплення. Втім, лікарі та експерти переконані, що продовжувати вакцинацію навіть під час пандемії дуже важливо – коли діти пропускають щеплення за календарем, зростає ризик спалахів інфекційних хвороб, – додає ЮНІСЕФ.
Такі хвороби, як, наприклад, дифтерія чи кір можуть легко вбити дитину чи дорослого. Продовжувати отримувати захист від інфекцій просто необхідно. Головне, щоб візит на вакцинацію був організований безпечно. Найголовніше – організувати візит до лікаря максимально безпечно.

Джерело.


Повернутись вверх