facebook

Перші класи отримали майже 440 тис. ігрових наборів LEGO Six Bricks

У листопаді-грудні 2020 року всі перші класи державних та комунальних закладів загальної середньої освіти отримали ігрові набори LEGO Six Bricks. Загальна кількість наборів, розповсюджених у перших класах, становить 439 320 штук.

 

Ігрові набори LEGO Play Box у повному обсязі отримали першокласники Вінницької, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Сумської, Черкаської, Чернігівської, Чернівецької областей. У цих регіонах розповсюджено 20 592 ігрові набори.

У квітні 2021 року планується доотримання наборів LEGO Play Box для першокласників Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Луганської, Одеської, Харківської, Херсонської та Полтавської областей.

Наразі до України завезено та розподілено по школах 118 вантажівок з наборами LEGO, а саме 1 366 943 набори Six Bricks та 85 303 набори LEGO Play Box. Цими наборами The LEGO Foundation безкоштовно забезпечує всі перші класи закладів загальної середньої освіти державної та комунальної форм власності протягом 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 навчальних років.

Ця діяльність є частиною одного з чотирьох проєктів The LEGO Foundation у межах співпраці з Україною – проєкту підтримки Нової української школи, який передбачає участь у імплементації реформи у початковій школі передусім щодо впровадження діяльнісних методів навчання.

На сьогодні ігровими наборами Six Bricks та LEGO Play Box забезпечені всі другі та треті класи закладів загальної середньої освіти державної та комунальної форм власності України.

Чтайте також:  Предметів стане менше, репетиторів – теж. Стало відомо нові подробиці реформи старшої школи в Україні

Україна поряд із Данією, Мексикою та ПАР стала однією з 4 перших країн у світі, які пілотували методику компетентнісного навчання “Шість цеглинок”. У межах пілотування методики українські педагоги були відзначені як найактивніші учасники впровадження зазначеної методики.

На сьогодні методика “Шість цеглинок”, яка використовується на 5 континентах, є невід’ємною частиною освітнього процесу Міжнародної школи Біллунда, яка є однією з передових шкіл у світі з підтримки педагогіки гри.

Джерело.


Повернутись вверх