facebook

Профспілка підбила підсумки своєї роботи: зарплати освітян зростають

У профспілці наголошують, що впродовж 5-ти років оклади освітян підвищувалися 9 разів

Впродовж 5-ти років посадові оклади педагогічних та науково-педагогічних працівників підвищувалися 9 разів. Залежно від категорії працівників їх розміри збільшилися у 2 – 2,8 рази.

Про це заявив голова Профспілки працівників освіти і науки Георгій Труханов під час проведення з’їзду профспілки, на якому було підбито результати роботи організації у період 2015–2020 років.

За його словами, соціально-економічні інтереси та трудові права освітян у зазначений період представлялися та відстоювалися на всіх щаблях владних структур, використовуючи усі законні форми і методи: від сотень звернень, заяв, зауважень та доповнень до законодавчих документів, спільних робочих заходів – до активних дій.

Загалом за звітній період було організовано або взято солідарну участь у більш як 20 акціях протесту та профспілкових пікетах.

Також голова профспілки поінформував, що впродовж звітного періоду посадові оклади педагогічних та науково-педагогічних працівників підвищувалися 9 разів.

«Залежно від категорії працівників їх розміри збільшилися у 2 – 2,8 рази. Збільшено до 30% розмір надбавки за престижність педагогічної праці. Постійні нагадування спілчанами органам влади про необхідність виконання прийнятих норм впливали на прийняття відповідних рішень. Також було підкреслено, що у звітній період не допущено закриття впродовж трьох років понад 3 400 шкіл та звільнення приблизно 20 тисяч педагогів», – наголошують у профспілці.

Чтайте також:  Плани на три роки: куди йде освіта?

Окрім того, у ЦК Профспілки зазначають, що упродовж 2015-2020 років вживалися заходи для фінансового забезпечення закладів вищої, фахової передвищої, професійно-технічної освіти. Велася робота щодо захисту інтересів та підвищення рівня правової культури молоді, яка навчається. Проводилися щорічні навчання та школи молодого лідера.

«За цей час Правовою службою Профспілки надавалася безоплатна правова допомога, здійснювалося представництво та захист членів профспілки з питань трудового законодавства. За звітний період проведено понад 15 тисяч перевірок додержання законодавства про працю. Активно проводилася робота спортивного, культурно-освітнього спрямування, оздоровлення членів Профспілки та їхніх дітей», – відзвітували у профспілці.

Голова Профспілки також наголосив, що продовжується співпраця з Інтернаціоналом освіти та його регіональною організацією – Європейським комітетом профспілок освіти. Підтримується інформаційна співпраця та комунікація з представниками прес-служб законодавчої та виконавчої влади, інституцій громадянського суспільства, міжнародних партнерів.

«Ми розуміємо ситуацію у державі, але вважаємо, що не може бути економії на освіті – на дітях, на вихователях, вчителях, викладачах. Фінансування освіти – це інвестиції держави в своє майбутнє, розвиток та інновації, які не можуть бути за рахунок людей педагогічної праці. Профспілка й надалі займатиме конструктивну позицію в суспільному житті, продовжить цілеспрямовану роботу щодо відстоювання прав та гарантій освітян, дотримуючись принципів єдності, солідарності, справедливості і законності», – підкреслив Георгій Труханов.

Чтайте також:  "Працюю 31 годину на тиждень": молода вчителька розсекретила свою зарплату

За результатами роботи, з’їзд Профспілки працівників освіти затвердив пріоритетні завдання для профспілки та її членських організацій та визначив основні напрями діяльності профспілки на наступні 2020-2025 роки. Після утвердження основних документів відбулися вибори голови профспілки та його заступників.

«Головою Профспілки працівників освіти і науки шляхом голосування було обрано Георгія Труханова, заступниками голови – Любов Гарбаренко та Сергія Романюка», – йдеться у повідомленні.

Джерело.


Повернутись вверх