facebook

«Сергій Шкарлет висловлював небезпечні ідеї, які загрожують здобутим досягненням і реформам», – Лілія Гриневич про нового очільника МОН

Лілія Гриневич висловила побоювання щодо діяльності новопризначеного міністра освіти.

Інформує Всеосвіта.

17 грудня під час засідання Верховної Ради України на посаду очільника Міністра освіти і науки України обрали Сергія Шкарлета. Однак його діяльність викликає в освітянському та науковому колі неоднозначну реакцію.

За словами ексміністерки освіти Лілії Гриневич, Сергій Шкарлет висловлював небезпечні ідеї, які загрожують здобутим досягненням і реформам попередніх років.
У мене є відчуття великої тривоги від того, що відбуватиметься в освіті далі. Тому що, коли пан Шкарлет був виконувачем обов’язків, він висловлював певні дискусійні та часом й небезпечні ідеї. Таке відчуття, що коли він все-таки укріпиться і буде на посаді міністра, багато тих досягнень і реформ, які були започатковані після 2014 року, можуть бути згорнуті, – заявила ексміністрека в ефірі телеканалу «Прямий».
Лілія Гриневич розкритикувала нового очільника МОН за те, що він не відстояв інтереси освіти під час формування держбюджету-2021. Адже міністр, який дозволив, забрати з освітньої сфери чотири мільярди гривень, – це безпрецедентна річ, переконана ексміністерка.
Освітня сфера завжди отримує недостатнє фінансування, і коштів на розвиток закладів не вистачає. Цього року бюджет освіти постраждав через те, що значну частину коштів перенаправили до «ковідного» фонду, з якого Сергій Шкарлет не зміг відстояти, щоб гроші були відправлені на підготовку шкіл до нового навчального року.
За словами Гриневич, тут немає лідерства і відстоювання інтересів своєї сфери. Натомість є прагнення запускати певні процеси, які можуть відкотити реформи в галузі освіти назад.

Чтайте також:  Останній дзвоник 2024: коли почнуться і закінчаться літні канікули в Україні

Джерело.


Повернутись вверх