facebook

Українські учні розробили медичну маску, здатну виявляти симптоми COVID-19

Завдяки цій масці можна безперервно контролювати стан свого здоров’я і не проґавити перші симптоми хвороби.

 


Акція «Всеосвіта здійснює бажання»
Команда учнів з Дніпра розробила спеціальну медичну маску, обладнану всередині датчиками, які усього лише за пів хвилини можуть діагностувати показники легень та серця. Йдеться насамперед про частоту дихання та пульс, а також температуру тіла, що разом можуть свідчити про симптоми коронавірусу. Про це інформує Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Ідея виникла ще у квітні, тоді я зацікавився, як саме можна діагностувати коронавірус, а потім почав створювати модель автономного прототипу, який вдасться використовувати багато разів. Він вимірюватиме показники, які можна буде корелювати із захворюванням, – розповів Артем Кисильов, учень ліцею інформаційних технологій.

Крім того, зовнішні датчики легко вимірюють температуру, вологість та рівень забрудненості довколишнього повітря. А уся необхідна інформація передається користувачу через bluetooth на спеціальний додаток у телефоні.

Завдяки цій масці можна безперервно контролювати стан свого здоров’я і не проґавити перші симптоми хвороби.

Зі своїм винаходом учні планують взяти участь у всесвітніх змаганнях з робототехніки – FIRST Robotics Competition, що відбудуться у США.

Чтайте також:  У Європі відраховуватимуть дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків - знайшлися підстави

Джерело.


Повернутись вверх