facebook

Ректори і профспілки просять призначити Шкарлета міністром

Голови об’єднань ректорів українських вишів та Профспілки працівників освіти і науки звернулись до Володимира Зеленського з проханням сприяти прискоренню призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

Відповідне звернення оприлюднено РБК-Україна.

Автори звернення наголошують, що відсутність уже протягом півроку повноправного очільника Міністерства освіти і науки України негативно позначається на авторитеті як самого міністерства, так і керованої ним галузі.

Підписанти висловили переконання, що призначений тимчасово виконуючим обов’язки міністра Сергій Шкарлет має значний управлінський досвід та фахово розуміє проблеми освіти.

«Будучи представником молодої генерації керівників, що поєднує риси інноваційності з професіоналізмом і патріотизмом, за час роботи у міністерстві він знайшов порозуміння з освітянами та науковцями, здобув їх підтримку, почав здійснювати заходи з подальшого реформування галузі на конструктивних засадах», – наголошують автори листа.

Також ректори українських університетів висловлюють жаль внесенням змін до законодавства щодо того, що керівник галузі в статусі тимчасово виконуючого обов’язки міністра фактично втратив більшість важелів на формування політики міністерства та вирішення кадрових питань.

«Така ситуація викликає загрозу гальмування реформ і може викликати соціальне збурення. Враховуючи зазначене, просимо Вас, вельмишановний Володимире Олександровичу, посприяти прискоренню вирішення вкрай важливого питання — призначення С.М. Шкарлета Міністром освіти і науки України», – йдеться у зверненні.

Чтайте також:  МОН хоче змінити заочний формат навчання у вишах: годин стане більше, з'являться проміжні перевірки знань

Лист підписаний президентом Спілки ректорів вищих навчальних закладів Леонідом Губерським, головою Асоціації ректорів технічних навчальних закладів Михайлом Згруровським, головою Асоціації представників аграрних навчальних закладів Станіславом Ніколаєнко, президентом Академії педагогічних наук Василем Кременем, головою Ради ректорів вищих навчальних закладів київського вузівського центру Петром Куліковим, президентом Асоціації ректорів педагогічних університетів Європи Віктором Андрущенко, головою Ради ректорів закладів вищої освіти одеського регіону Сергієм Степаненко, головою правління Всеукраїнської асоціації працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Валерієм Булгаковим, головою Ради ректорів закладів вищої освіти львівського регіону Юрієм Бобало, головою Асоціації університетів України Олексієм Чебикіним, головою Профспілки працівників освіти і науки Георгієм Трухановим, головою Київської міської організації працівників освіти і науки Олександром Яцунем.

Джерело.


Повернутись вверх