facebook

Корисні звички, які допоможуть виховати дитину доброю

Корисні звички, які допоможуть виховати вашу дитину доброю

На доброту дитини вливають наявні у неї звички.

Зараз ми перерахуємо 5 щоденних звичок, які допоможуть виховати добру дитину, інформує Ukr.Media.

Починаємо день з посмішок

Як день почнете, так він і мине. На користь підуть ранкові ритуали у вигляді зарядки, смачного сніданку, обіймів, добрих слів і побажання вдалого дня. У садок, до школи, на роботу збирайтеся не поспішаючи, без метушні і нервувань.

Чудово, коли діти допомагають своїм батькам. Навчіть дитину вигулювати собаку, допомагати молодшим сестричці або братику чистити зуби, або бабусі у складних для неї побутових справах.

Такі речі можуть стати для вашої дитини звичкою, доброю і корисною. При цьому вона не буде вважати, що її примушують щось робити.

Думаємо позитивно

Малюкові важливо знати, як ви ставитеся до нього і до світу. Так він вчиться сприймати себе, оточення і все, що бачить перед собою. Звичайно, у світі багато поганого і це не можна приховати навіть від найменших очей, але правильний настрій може врятувати у будь-яких життєвих ситуаціях.

Якщо батьки думають позитивно, хвалять одне одного і підтримують, налаштовані завжди доброзичливо, їх діти будуть переймати такі риси характеру.

Чтайте також:  У МОН сподіваються, що 12-річна школа випускатиме свідомих вступників

Займаємося спортом

Фізична активність піднімає настрій, кажуть вчені. Не обов’язково бігати навколо будинку або робити нудну зарядку. Можна, наприклад, просто пограти разом з дітьми в активні ігри.

Знайдіть те, що буде до душі вам і дітям. Будь-який спорт знімає стрес, позбавляє від негативних думок і заряджає позитивом на тривалий час.

Відзначаємо добрі вчинки

Розповідайте дитині, що гарного ви зробили сьогодні. Запитуйте, чи допомагає хтось вашому малюкові.

Якщо можете, займайтеся волонтерством: беріть на перетримку безхатніх тварин, даруйте речі нужденним. Навчайте дітей любити тварин і правильно ставитися до тих, хто просить допомоги і підтримки. Обов’язково відзначайте добрі вчинки дитини.

Знайомимося з доброю інформацією

Негативу у житті завжди буде достатньо, тому найкраще робити акцент на приємному і позитивному. Читайте позитивні новини, казки перед сном, дивіться добрі і смішні фільми. Покажіть дитині, що навіть у важкий час (наприклад, у період карантину і самоізоляції) завжди знайдеться місце для чогось приємного і доброго.

Дитина вбирає все, що дають їй батьки. Вона бачить світ саме таким, яким ви його показуєте. Тому батьки несуть велику відповідальність за психологічний стан дитини, її ставлення до себе і навколишнього світу.

Джерело.


Повернутись вверх