facebook

Платне ЗНО з додаткових предметів допоможе учням усвідомлено обирати ЗВО, – Ігор Лікарчук

Такий варіант допоможе суттєво спростити можливість проходження іспиту з метою отримання кращих результатів.

Інформує Всеосвіта

Нещодавно в соцмережах з’явилась інформація, що Міністерство освіти і науки спільно з Українським центром оцінювання якості освіти планують запровадити платне ЗНО. Насправді ж йшлося про те, що абітурієнт під час зовнішнього незалежного оцінювання матиме право здати понаднормові тестування за кошти.

Попри те, досить неоднозначну реакцію освітян, ексочільник УЦОЯО Ігор Лікарчук підтримав таке рішення. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці:
Я особисто таке рішення підтримую. Щоправда, потрібно було майже 6 років, щоб УЦОЯО та МОН дозріли до нього.

За словами Лікарчука, ще у 2014 році його команда пропонувала подібне, проте тодішнє керівництво МОН злякалося такої пропозиції.

Добре, що повернулися до такого рішення, тож навколо цієї проблеми розганяти якусь «зраду» не потрібно, оскільки її тут просто немає, – додав ексочільник УЦОЯО.
Також він зазначив, що платне ЗНО допоможе учням розширити можливості для більш усвідомленого вибору.

Ще у період своєї роботи на посаді очільника УЦОЯО він пропонував ще одне важливе рішення – дати можливість охочим проходити ЗНО кілька разів впродовж року, а згодом дозволити абітурієнту вибрати з усіх отриманих результатів кращий, який можна буде подати до університету.
Такий варіант допоможе суттєво спростити можливість проходження іспиту з метою отримання кращих результатів, – додав ексочільник УЦОЯО.
Нагадаємо, УЦОЯО внесло роз’яснення щодо проєкту наказу про зміни до порядку проведення ЗНО.


Повернутись вверх