facebook

У проекті бюджету передбачено 505 млн грн для дітей з ООП

У проекті бюджету передбачено 505 млн грн для дітей з ООП

У проєкті Державного бюджету на 2021 рік передбачено окрему бюджетну програму на підтримку дітей з особливими освітніми потребами в розмірі 505 млн грн, 30% з яких можна буде використовувати на закупівлю допоміжних засобів навчання.

Про це повідомив в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, у зв’язку з новими реаліями, спричиненими пандемією COVID-19, у дітей з особливими освітніми потребами виникли ще більші потреби у використанні планшетів, сенсорних дошок, корекційно-розвиткових наборів вдома.

«На численні запити батьків, керівників шкіл, а також з урахуванням важливості проблематики в цілому затвердженим документом встановлені відповідні норми», – зазначив в.о. міністра освіти.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку забезпечення допоміжними засобами для навчання осіб з особливими освітніми потребами в закладах освіти», заклади освіти зможуть закуповувати допоміжні засоби для спільного користування, за наявності кількох учнів з однаковими категоріями особливих освітніх потреб та за згоди їхніх батьків.

Така практика дасть можливість ефективно використовувати кошти й збільшити обсяг спеціальних засобів для дітей.

Окрім того, діти з особливими освітніми потребами зможуть брати індивідуальні допоміжні засоби для користування ними вдома під час дистанційної форми навчання або канікул.

Чтайте також:  Вчителям суттєво перерахували заробітні плати: обіцяють, що це підвищення не остаточне

До допоміжних засобів для навчання відносяться пристрої, обладнання, засоби та технології, що використовуються з технічною, дидактичною, методичною, функціональною, навчально-розвивальною, ігровою, комунікативною метою для покращення навчальної діяльності, розвитку навичок комунікації та забезпечення надання особам з ООП підтримки в освітньому процесі.

Джерело.


Повернутись вверх