facebook

Грамотність щодо майбутнього: масштабний захід ЮНЕСКО

Розпочався Саміт ЮНЕСКО з питань грамотності щодо майбутнього

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) з 8 до 12 грудня 2020 року проведе Саміт з питань грамотності щодо майбутнього.

Під час Саміту заплановано розглянути масштабні зміни, викликані пандемією COVID-19, і запропонувати практичні рішення для подолання проблем шляхом підвищення рівня грамотності щодо майбутнього.

Грамотність щодо майбутнього – це важлива складова освіти, одна з мета-грамотностей, яку фахівці тлумачать як спроможність прийняти складність і невідомість, щоб залишатися динамічним учасником майбутнього, яким би воно не було.

За словами Генерального директора ЮНЕСКО Одре Азула, світ має проявляти винахідливість перед сучасними викликами, і саме в цьому суть грамотності щодо майбутнього.

«Якби ми краще передбачили кризу в галузі охорони здоров’я, чи були б її наслідки такими катастрофічними? Чому, якщо ризик уже був виявлений, світ не був добре підготовлений? Як ми можемо планувати невизначене майбутнє? Уявляючи його. Передбачаючи його, замість того, щоб справлятися з ним», – зазначає Генеральний директор ЮНЕСКО.

Як планують організатори, участь у Саміті візьмуть понад 5 тисяч учасників з усього світу. Саміт пропонує кожному охочому, у кого є комп’ютер і доступ до інтернету, винятковий п’ятиденний досвід навчання.

Чтайте також:  Його величність середній бал: підсумки по-модному

Понад 100 стендів і заходів дозволять учасникам безпосередньо задіяти власні здібності передбачення. Близько 40 світових лідерів розкажуть, чому вони переконані, що грамотність щодо майбутнього є важливою компетентністю XXI століття.

Джерело.


Повернутись вверх