facebook

«Дозвольте батькам знову працювати»: у Львові пікетували з вимогою відкрити дитсадки

В ОДА Львова створять робочу групу за участю батьків для розв’язання проблеми.

22 травня у Львівській обласній Державній адміністрації розробили протокол для роботи дошкільних закладів. Про це повідомляє портал «Своє місто».

Діти будуть більше часу проводити на відкритому повітрі, а під час їжі між столиками буде дистанція, – сказала заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Галина Слічна.

За інформацією «Вголос», вже 30 червня біля стін Львівської ОДА пікетували батьки та вихователі з вимогою відкрити дошкільні освітні заклади.

Тобто, протоколи розроблено, але їх реалізувати не вдалося. Цього разу чиновники Львівської ОДА пообіцяли створити робочу групу разом із батьками дітей, для обговорення можливих варіантів розв`язання проблеми.

Під час брифінгу 30 червня заступник голови ЛОДА повідомив, що на Львівщині карантин знову подовжено — через це садочки залишилися зачиненими.

Від суботи лікарні другої хвилі почали приймати хворих на коронавірус. Наразі в стаціонарах області лікуються 953 хворих на Covid-19: щодня до лікарень потрапляють 80 мешканців області, — підкреслив керівник департаменту охорони здоров`я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Раніше, 10 червня, спільнота «Добра освіта», що об`єднує приватні освітні заклади Львова, вже зверталася з листом до керівників області та міста з проханням дозволити роботу приватних дитячих садків.

Подекуди увесь наш садок — це 30 дітей, як одна група, в державних. Ми просимо: дозвольте роботу приватних садків, дозвольте батькам знову працювати. Ми не влаштовуємо гучних мітингів, але це наш тихий протест, — йдеться у листі.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого... Що сталося?

Джерело.


Повернутись вверх