facebook

Директор школи несе кримінальну відповідальність за недотримання карантинних заходів, – Рубан

Діти мають дотримуватися заходів безпеки під час карантину у школі та садочках, щоб зменшити можливість поширення коронавірусу. А відповідальність за це під час пандемії покладено на керівників цих навчальних закладів.

 

“Школа і дитсадок – це місця підвищеної контактності, тут сходяться ниточки з сотень тисяч родин. Але останнім часом дедалі більше хворіють учителі”, – сказав керівник головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан виданню “Дзеркало тижня”.

Він заявив, що якщо дитина з кашлем і проявами гострих респіраторних захворювань залишається навчатися в класі, то кримінальну відповідальність за це несе директор школи.

Адже, згідно з правилами, таку дитину відправляють в ізолятор, а медпрацівник повідомляє про це батькам. І якщо батьки кажуть, що дитина здорова, й відмовляються її ізолювати, директор школи має повне право повідомити у правоохоронні органи,
– наголосив Рубан.

За його словами, за дотримання цих правил відповідає директор школи, інакше – йому загрожує покарання за статтею 325 Кримінального кодексу. Ця стаття передбачає різні заходи впливу – від штрафу до позбавлення волі (протягом шести років).

Водночас Рубан наголосив, що деякі директори шкіл ставлять на перше місце не здоров’я дітей і вчителів, а інші речі. На гарячу лінію служби надходять звернення про те, що, наприклад, в одній київській гімназії 4 вчителі ходили на роботу з COVID-19. Жодних заходів ізоляції вжито не було».

Чтайте також:  Пишуть твір на 2-3 речення, але це треба прийняти. 24-річна вчителька назвала проблеми сучасних школярів, які "живуть" у ґаджетах

“Держпродспоживслужба жорстко реагуватиме на такі випадки. Зокрема, у понеділок щодо цього директора гімназії, де було виявлено порушення, відкриють кримінальне провадження”, – запевнив він.

До слова, в Україні думають у січні запровадити локдаун. У КМДА розглядають два варіанти роботи шкіл. Якщо локдаун, ймовірно, триватиме до 23 січня, то всі заклади освіти закриються. Тому якщо канікули завершаться 11 січня, то перший тиждень навчання розпочнеться дистанційно.

Джерело.


Повернутись вверх