facebook

Коли чекати на локдаун: уряд готується ухвалити рішення

Впровадження тотального карантину залежатиме від результатів карантину вихідного дня.

 

В Україні вже через тиждень можуть ухвалити рішення щодо необхідності впровадження локдауну. Яким воно буде, залежатиме від результатів карантину вихідного дня. Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю «BBC Україна»:

Перші результати карантину вихідного дня, впровадженого 13 листопада задля зменшення кількості хворих на COVID-19, будуть помітні за тиждень. Тоді стане зрозуміло, чи потрібно застосовувати повний локдаун.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд не виключає запровадження обмежень на новорічні та різдвяні свята. В Офісі президента припустили, що це можливо з кінця грудня до середини січня.

В уряду наразі немає чіткого плану щодо формату ймовірного локдауну. Навесні такий карантин передбачав зупинку громадського транспорту і закриття усіх розважальних закладів та закладів харчування. Працювали лише аптеки та продуктові магазини.

Як обіцяє влада, дату та перелік обмежень повідомлять щонайменше за тиждень до запровадження жорсткого карантину.

Чтайте також:  Це вже було в 60-х роках. Лікарчук назвав "повним абсурдом" ідею закрити сільські школи і створити кампуси для дітей із сіл

Джерело.


Повернутись вверх