facebook

Освіта залишилася без державної підтримки, – омбудсмен

Нові умови навчання створили масу правових та організаційних проблемних ситуацій

Освіта потерпає від чималої кількості проблем, які потрібно терміново вирішувати, щоб забезпечити право українців на безпечну та якісну освіту в нинішніх складних умовах пандемії.

Про це у своєму Facebook написав освітній омбудсмен Сергій Горбачов, зазначивши, що українська освіта фактично залишилася без державної підтримки.

«На моє глибоке переконання, освіта фактично залишилася без державної підтримки, оскільки не отримала жодної копійки з “ковідного фонду”, окрім 52 млн грн як компенсацію за скасування пробного ЗНО у червні цього року. На всі інші потреби освіти з цього фонду, який був створений саме для подолання негативних наслідків пандемії, освіта не отримала нічого», – наголошує освітній омбудсмен.

Водночас він зазначає, що ігнорування потреб освіти у фінансуванні не є єдиною проблемою.

«Нові умови навчання здобувачів освіти та роботи освітян у всіх ланках освіти створили масу правових та організаційних проблемних ситуацій, які принципово неможливо вирішити в рамках чинної нормативної бази. Тобто – потрібно ухвалювати багато рішень для організації роботи в цих умовах. Саме тому я публічно звернувся до пана прем’єра з пропозицією зустрітися з освітянами, які здатні запропонувати конструктивні механізми розв’язання болючих проблем. Переконаний, що такі можливості є», – повідомив Горбачов.

Чтайте також:  Зростуть зарплати вчителів: на скільки варто очікувати підвищення освітянам...

Окрім того, він звернув увагу на те, що важливо, щоб ця зустріч не була зрежисована, де беруть участь лише дбайливо відібрані особи, які будуть говорити високопосадовцям лише приємні речі.

«У цій зустрічі мають брати участь практики освіти, ті, хто зараз (вибачте за військову термінологію) перебувають на передньому краї: насамперед, директори шкіл, освітні управлінці, представники батьків», – підкреслив освітній омбудсмен.

Джерело.


Повернутись вверх