facebook

Вчителі мають робити все, щоб уникнути контактів з хворими дітьми: відповідь МОН на запит директора київської школи

Дмитро Ламза оприлюднив офіційну відповідь на свій запит до прем’єр-міністра, в якому озвучив запитання щодо роботи вчителів під час пандемії.

чителі та інші працівники закладів освіти мають робити все, щоб уникнути контактів з хворими людьми та дітьми. Будь-яка підозра на потенційну присутність у здобувача освіти COVID-19 має призводити до виключення цього здобувача освіти з освітнього процесу і, як мінімум, переведення його на віддалений режим навчання.

Таку офіційну відповідь отримав директор столичної школи Дмитро Ламза на офіційний запит до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Про це директор школи написав на своїй сторінці у фейсбуці.

В листі було поставлено три простих запитання:

  • Як вчителям отримати страхування на випадок зараження на Covid-19?
  • Чому центральна влада не дбає про освітян?
  • Чому вчителям не проводять безкоштовне тестування?

Скажу відверто, що чекав більш аргументованої відповіді. Сподівався, що зможу почути якісь рекомендації щодо страхування свого колективу. Але не так сталось, як гадалось! З відповіді Міносвіти та Мінсоцполітики я дізнався про багато чого цікавого. Ділюся з вами, – написав директор школи.
Він акцентує увагу, що в листі було подано низку законопроєктів, які, на думку МОНу, допоможуть захистити працівників освіти.

«Аналізуючи усі ці законопроєкти вважаємо некоректним внесення відповідних змін до статті 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», оскільки ця стаття покликана захистити працівників, хвороба яких викликана саме професійним захворюванням, і поширюється на працівників установ і закладів, які належать до сфери захисту населення від інфекційних хвороб» – відповіли в МОН.
Прочитавши відповіді, я зрозумів, що контактують з інфікованими тільки медики. Вчителі та інші працівники закладів освіти мають робити все, щоб уникнути контактів з хворими людьми та дітьми, – процитував директор.
Наостанок він додав, що нема на кого сподіватися і залишається лише молитися і чекати, що вірус омине.

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Джерело.


Повернутись вверх