facebook

Нам потрібно бути готовими, що 1 вересня розпочнеться в онлайні – Сергій Бабак

Зважаючи на епідеміологічну ситуацію в країні, навчальний рік може розпочатися дистанційно.

У прямому ефірі телеканалу “ЗІК” Сергій Бабак, голова комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій, розповів про початок навчального року. Зважаючи на епідеміологічну ситуацію і зростання кількості інфікованих на коронавірус, 1 вересня може розпочатися дистанційно:

“Ми б дуже хотіли, аби 1 вересня заняття розпочались у звичному режимі, як ми звикли. Але дивлячись на епідеміологічну ситуацію й на кількість хворих, ми не знаємо, яке рішення ухвалить Комісія з екологічної безпеки та надзвичайного стану. І ми не знаємо, що ухвалить РНБО. Якщо ситуація погіршиться, то є ймовірність, що ми почнемо навчальний рік в дистанційному режимі.”

Нещодавно на сайті електронних петицій з’явились документи щодо заборони онлайн-навчання. Їх підписало понад 25 000 осіб. У соцмережах батьки також висловлюються проти дистанційного навчання. Сергій Бабак зазначив, що стежить за цією ситуацією, але альтернативи онлайн-освіті поки немає. Діти мають отримувати знання:

“Частина дітей можуть вчитися самостійно, але дистанційна освіта гарна для тих, хто вже підріс до певного рівня свідомості, коли людина сама розуміє, як потрібно вчитися, чому потрібно навчатися і т. д. У нас немає альтернативи онлайн-освіті й вона взагалі була нерозвинена, тому коронавірус змусив нас зробити серйозний крок уперед. Звісно, що вона не замінює очну освіту. ”

Чтайте також:  Що чекає ліцеї в Україні та як хочуть вирішити питання гуртожитків при них: у МОН розповіли перші деталі

Він також розповів про те, що онлайн-освіта буде розвиватися і ставати на ноги декілька років:

“І нам важливо зробити її за кілька місяців, міністерство працює над цим і вже заклало основу для того, щоб запустити 1 вересня освітню електронну платформу, яка буде об’єднувати всі напрацювання міністерства. Але кожна школа автономна і може обирати свою систему, на ринку їх дуже багато. Єдине –нам треба бути готовим до 1 вересня, що ми почнемо заняття в онлайні, але нам дуже цього не хотілось би.”

Джерело.


Повернутись вверх