facebook

«Мамо, нас евакуювали по-справжньому»: в Одесі надійшли повідомлення про замінування шкіл

Повідомлення про евакуацію надійшли одночасно у три освітні заклади.

В Одесі евакуювали дітей у трьох різних школах. Причиною стали повідомлення про замінування.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала директорка департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич.
«Заміновано» школи та гімназії №5, №7 та №8. Дітей, у тому числі й маленьких 6-річок, як можуть заспокоюють, одягають і виводять на стадіон, де всіх перелічують, – написала директорка департаменту.
Вона повідомила, що одночасно приїхали ДСНС, поліція, вибухотехніки і швидка. Діти мерзли і чекали, разом з вчителями. Гімназія №7, за словами Олени Буйневич, евакуювалась за лічені хвилини, вони були першими й наразі учні вже у школі, а іншим «пощастило» менше. Все тому, що повідомлення про замінування надійшли одночасно і, щоб не чекати довго на відповідні служби, дітей відпустили додому.
Я не знаю, хто автор сьогоднішньої серії замінувань, доросла людина чи дитина, але дуже сподіваюсь на те, що його буде знайдено і покарано, – повідомила пані Олена.
Повідомлення про замінування неабияк налякало освітян, батьків та дітей. Так, мама дитини, яка навчається в одному із замінованих закладів освіти написала в коментарі:
Не передати словами те почуття, коли твоя дитина телефонує зі словами «мама, нас евакуювали по-справжньому. Замінували гімназію, ми на вулиці. Тут поліція, що робити?».
Повідомлення про замінування освітніх закладів отримали і в Херсоні. В інформаційному виданні «Єдиний щит» написали, що сьогодні, 24 листопада о 06:23 на електрону пошту відділу комунікації поліції Херсонської області надійшло повідомлення про замінування одразу трьох гімназій.

Чтайте також:  Реформа старшої школи: в МОН назвали три вагомі причини переходу на 12-річну систему освіти

Джерело.


Повернутись вверх