facebook

Байдужість чи шок? Вчительку звинуватили, що не викликала швидку для хлопчика, який зламав ногу

Педагогиня не надала хлопчику медичну допомогу та навіть звеліла старшокласникам перенести його за територію школи.

Учителька не надала медичну допомогу учню, який у школі під час гри у футбол зламав ногу. Ба більше – вона звеліла старшокласникам винести дитину за територію школи. Інцидент трапився в одній зі шкіл Одеської області.

Швидку допомогу для потерпілого й поліцію викликали його батьки. Матір учня Вікторія Ящук пояснила, що коли шкільний автобус приїхав забрати дітей і розвести їх по селах, Данило лишився на стадіоні із переломом сам.

Учителька напівдорозі збагнула, що одного з учнів в автобусі немає й повернулась до школи. На території стадіону вона виявила Данила з травмою і звеліла старшокласникам винести його за територію закладу освіти.

У лікарні стало відомо, що в учня перелом ноги у двох мiсцях зi змiщенням кiсток. Наразi вiн лiкується в Одеськiй обласнiй дитячiй лiкарнi. Якщо за 3 тижні кістки хлопчика не стануть на місце, на нього чекає операція.

Як з’ясували журналісти “Усі”, вчительку, яка супроводжувала учнів в автобусі, відсторонили від роботи, але звільняти не збираються. Директорка Холоднобалківської ЗОШ Надія Ракицька зазначила, що педагогиня дійсно мала надати першу медичну допомогу та викликати швидку, однак ймовірніше за все вона розгубилась.

Чтайте також:  Українських школярів за кордоном хочуть поставити на облік: що це означає

У коментарях під дописом Вікторії Ящук небайдужі освітяни побажали дитині швидкого одужання та порадили матері написати заяву на адміністрацію школи й відстоювати права своєї дитини. Інші ж користувачі дивуються, чому хлопчику ніхто не допоміг:

Адміністрація закладу освіту, де стався інцидент, пообіцяла провести для педагогів інструктаж, як діяти у подібних ситуаціях.

Джерело.


Повернутись вверх