facebook

Україна піднялася у міжнародному рейтингу володіння англійською мовою: яке місце вона посідає

Україна піднялася у міжнародному рейтингу володіння англійською мовою: яке місце вона посідає
Україна у 2020 році піднялася у світовому рейтингу володіння англійською мовою на п’ять пунктів та тепер у групі країн із середнім рівнем. Наразі вона займає 44 місце з 100 країн.

Хоча ще у 2019 році Україна займала 49 місце і знаходилася в групі країн з низьким рівнем володіння англійською мовою. Про це свідчать дані рейтингу EF EPI.

Наша держава опинилася на 44 місці між Афганістаном та Макао (особливий район Китаю). У звіті йдеться про те, що близько 63% дорослих українців володіє англійською мовою (жінки – 63%, чоловіки – 63,13%).

Цікаво, що у 2020 році разом з Україною в групі середнього рівня володіння англійською мовою такі країни:

  • Італія (30 місце),
  • Іспанія (34),
  • Китай (38),
  • Білорусь (40),
  • Росія (41),
  • Грузія (47).

У цілому в групі середнього рівня 18 країн. Натомість Польща, Угорщина, Румунія та Словаччина вже знаходяться у групі високого рівня володіння англійською.

Рейтинг країн з рівнем володіння англійською мовою / Скриншот

Як визначали ці рівні в країнах? У рейтингу всі країни розподілені за п’ятьма категоріями, залежно від рівня володіння англійською мовою, – від дуже високого до дуже низького. Так, високий рівень передбачає вільне читання текстів просунутого рівня та розуміння мови в телевізійних програмах.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

У середньому рівні мова йде про ведення переговорів, розуміння текстів пісень, написання робочих електронних листів на знайомі теми. А вже у низькому – достатньо орієнтуватися в англомовних країнах як турист, підтримувати бесіду з колегами, розуміти нескладні електроні листи.

Англійська мова набирає все більшої популярності у сучасному світі. Тож, читайте поради 24 каналу про те, як самостійно вивчити англійську мову за кілька місяців, за посиланням.

Джерело.


Повернутись вверх