facebook

10-річка – це повернення України до пострадянського гетто – Іванна Коберник

Ексрадниця вважає, що після 10 класу випускників не братимуть до жодного закордонного вишу.

 


Повернення до десятирічки з 5-денним навчальним тижнем – означатиме мільйони недовчених дітей. Про це написала ексрадниця міністра освіти Іванна Коберник.

Тема десятирічки сколихнула мережу після того, як з’явилася стаття керівника патронатної служби в МОН Сергія Захаріна під назвою: “Чи повинна дитина вчитися 12 років лише для того, аби працевлаштувати вчителів?”.

На думку, Іванни Кобернік – це напад на реформу НУШ та намагання повернути десятирічку. За її словами, скорочення терміну навчання дітей в школі – це збільшення терміну навчання в університетах, відповідно – менше бюджетних грошей школам, більше – вишам. Це повернення України до пострадянського гетто, коли дітей після 10 класу не братимуть в жоден закордонний виш і вони будуть вимушені навчатися в Україні.

Зараз мені хтось обов’язково нагадає, що я вчилася 10 років і “нічого, вивчилася”. Це моя улюблена маніпуляція. Ці люди не чують, що радянська школа готувала до життя в радянському суспільстві, якого вже немає. Але є один факт, який ігнорують, але спростувати не можуть: 10-річна школа була шестиденною! Ми вчилися з понеділка по суботу включно, – зазначила Коберник.

Чтайте також:  Безгін: Набагато дешевше зробити дорогу і придбати автобус, ніж утримувати будівлю, в якій вчиться 10 дітей

Вона додала, що 10-річна шестиденка мала більше навчальних годин, ніж 11-річна п’ятиденка сьогодні. Про це також писав ексзаступник міністра освіти Вадим Карандій.

Ті, хто мають гроші, зможуть компенсувати недоотримані знання своїх дітей репетиторами чи навчанням в західних школах в старших класах. А інші, в разі десятирічки, – отримають освіту, яка радуватиме ретроградних ректорів і роботодавців некваліфікованих працівників, підсумувала Коберник.

Джерело.


Повернутись вверх