facebook

Щоб стати успішним і заробляти гроші, не обов’язково бути російськомовним: тіктокер закликає переходити на українську

Данило Гайдамаха відомий під псевдонімом Chornobrovyi у мережі ТікТок, де хлопець активно популяризує українську мову.

Українською спілкуватися легко, приємно і модно. Саме про це намагається сказати у своїх відеороликах 19-річний Данило Гайдамаха, передає DW.

Студент виріс у російськомовній родині, а на українську перейшов лише три роки тому: почав спілкуватися рідною з друзями, батьками та писати пости у соціальних мережах. Зараз Данило відомий під псевдонімом Chornobrovyi у мережі ТікТок, де хлопець активно популяризує українську мову. Короткі ролики швидко набирають неймовірну кількість переглядів та лайків і надихають інших користувачів.
Побутує дуже розкручений стереотип, що лише завдяки російській мові можна стати успішним, відомим, популярним, заробляти гроші. Українців, на моє переконання, немає російськомовних, є лише зросійщені. Щойно я запустив перші відео українською мовою, я побачив, що під ними тисячі переглядів, притому що у мене було нуль читачів. І я зрозумів, що це людям потрібно.
Наразі у Данила понад 100 тисяч підписників, і для них хлопець щодня створює україномовний контент. Chornobrovyi став прикладом для багатьох користувачів: так, щонайменше 223 підписники написали Данилові, що почали розмовляти українською.
Ось мій секрет, як заговорити українською мовою красиво: потрібно увесь свій простір очистити від чужої мови. Варто перестати слухати російські пісні, читати російські книги, слідкувати за російськомовними блогерами, тому що не слід підживлювати ту мову, яка проникає у твою і руйнує її зсередини.
Хлопець об’єднав навколо себе ще семеро інших популярних україномовних тіктокерів – за два місяці вони у команді планують створити понад тисячу відеороликів. У такий спосіб друзі прагнуть витіснити російськомовний контент у ТікТок, щоб молодь переконалася: говорити українською – легко, приємно і модно.
Цікавий не просто сам факт переходу на іншу мову, а те, що змінюється твій світогляд, твоє бачення. І в цьому, вже своєму, світогляді ти почуваєшся щасливим і органічним. Ти розумієш, що розкупорюєшся, можеш дихати на повні легені й розкриваєшся як українець в Україні.

Чтайте також:  "Діти поводяться так, як їх виховали батьки": Лікарчук запропонував ввести жорсткі штрафи в школах і навів приклад Казахстану

Джерело.


Повернутись вверх