facebook

Викладання – це те, чим я живу: майбутня перша леді США продовжить кар’єру педагога після переїзду в Білий дім

Джилл Байден викладає у школах та коледжах понад 30 років.

Західні ЗМІ кілька днів пишуть про перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Тепер увага всього світу прикута не лише до особистості політика ірландського походження, але і його сім’ї, зокрема дружини Джилл Байден, яка має понад 30 років досвіду викладання у школах й коледжах.

Вона настільки віддана своїй роботі, що готова порушити багаторічну традицію, аби продовжувати викладати навіть після переїзду в Білий Дім, повідомляє про це іноземне видання USA Today:
Якщо ми дістанемося Білого дому, я буду продовжувати викладати. Я хочу, щоб люди цінували вчителів, їх вклад і просували їхню професію, – розповіла Джилл Байден в інтерв’ю виданню ще у серпні.
Майбутня перша леді здобула ступінь магістра мистецтв англійської мови в університеті Вілланова, після чого впродовж 13 років викладала англійську в середній школі. Також навчала підлітків з емоційними розладами в психіатричній клініці й працювала викладачкою у Делавенському технічному громадському коледжі.
Викладання – це не моя робота. Це те, ким я є, – написала Джилл Байден на власній сторінці твіттера.

Коли Джо Байдена офіційно оголосили кандидатом у президенти США, його дружина виступила з промовою на з’їзді Демократичної партії. Вона стояла у порожньому класі, де колись у 1990-тих викладала англійську. Після промови майбутньої першої леді, до слухачів звернувся її чоловік з такими словами:
Пам’ятаєте свого улюбленого вчителя, який допоміг вам повірити в себе. Саме такою першою леді й буде Джилл Байден.
Майбутня перша леді вчителька за покликанням, адже вона не змогла відмовитись від роботи навіть тоді, коли її чоловік був віцепрезидентом в адміністрації Барака Обами. Упродовж цього періоду Джилл Байден провела саміт у Білому домі, присвячений коледжам, метою якого було “висвітлити роль громадських коледжів у розвитку робочої сили Америки”. А також разом з Мішель Обамою розпочала ініціативу “Об’єднаймо зусилля”, яка допомагала ветеранам війни та їхнім сім’ям отримати доступ до освітніх програм та знайти роботу.

Чтайте також:  У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

Джерело.


Повернутись вверх