facebook

В одному із закладів України масово захворіли вчителі: школа – на вимушених канікулах

Попри ситуацію, варіант з дистанційним форматом навчання у закладі освіти не розглядають.

 

 


Тернопільська початкова школа №1 з 3 до 9 листопада пішла на вимушені канікули через масове захворювання вчителів. Серед 15 педагогів, які знаходяться на лікарняному, у деяких підтвердили COVID-19. Про це інформує портал Терміново.

Наразі відомо, що у 4 вчителів підтверджений COVID-19, ще п’ятеро – з підозрою, – розповіла директорка школи Катерина Поліщук. – В інших температура, нежить, і всі вони на лікарняному, але ПЛР-тестів ще не робили. Будемо продовжувати навчання, коли вчителі одужають.

Наразі у закладі освіти ще не вирішили, у який спосіб відпрацьовуватимуть пропущені дні. Однак варіант з дистанційним форматом навчання в адміністрації не розглядають.

Ми не можемо перейти на дистанційне навчання, бо це початкова школа, такі маленькі діти не можуть вчитися онлайн, – зазначила Катерина Поліщук. – Ми просто продовжимо навчання і будемо вчитися, можливо, довше у червні, можливо забиратимемо по одному дню з канікул. Ми це все відпрацюємо, тому що вчитися можна навіть до 1 липня.

Тернопільська початкова школа №1 єдина у Тернополі, яка зачинила свої двері через високу захворюваність педагогів. В інших закладах освіти міста навчальний процес триває у звичному режимі, проінформувала начальниця міського управління освіти Ольга Похиляк.

Чтайте також:  Провал «реформи НУШ»: винні точно не вчителі

Можна казати, що у цій школі перенесли канікули, бо чергові канікули починаються 23 листопада, а заклад освіти натомість «відпочиває» зараз, – розповіла Похиляк. – В інших школах міста ситуація стабільна. 4 листопада ми проводили нараду з директорами – з усіх шкіл є лише четверо учнів хворих. Вчителів до канікул у жовтні хворіло 47, зараз одні одужують, інші ще хворіють.

Джерело.


Повернутись вверх