facebook

Карантин допоміг татусям зблизитися зі своїми дітьми — дослідження

Вчені з’ясували, що за час пандемії коронавірусу батьки зблизилися зі своїми дітьми, оскільки стали проводити з ними більше часу.

Дослідники з Гарварду опитали американських татусів і визначили, що 70% стали ближчими зі своїми дітьми, ніж до пандемії.

Один з респондентів зазначив: «Віддалена робота і постійне перебування вдома дуже допомогли мені налагодити зв’язок з моєю дочкою. Ми стали набагато ближчими, ніж раніше. Вона стала відкрито ділитися зі мною своїми думками, інтересами та бажаннями. Тепер ми граємо з нею практично кожен день, а також робимо разом безліч інших справ».

Портал Motherly також провів дослідження серед своїх читачів і з’ясував, що, за словами жінок, їхні чоловіки за час карантину стали брати більшу участь у домашніх справах та вихованні дитини. Дослідники припустити, що ми стоїмо на порозі нової ери батьківства, у якій усі татусі будуть повноцінними та включеними батьками, а матерів, які одноосібно тягнуть на собі весь тягар домашніх справ, ставатиме менше.

Нагадаємо, до Дня тата, який відзначили 21 червня, в Україні створили спеціальний фотопроєкт — 19 зворушливих світлин та історій про відповідальних татусів.

#Супертатоможе має звернути увагу на те, як важливо залучити батька до виховання та піклування про дітей, а також до рівномірного розподілу домашніх обов’язків, адже 80% татусів у старшому віці жалкують про те, що проводили зі своїми дітьми замало часу.

Чтайте також:  Коли почнуться і закінчаться літні канікули в українських школах

Джерело.


Повернутись вверх