facebook

В освіту планують перенаправити понад 100 млн грн із Конституційного суду

Один зі сценаріїв врегулювання ситуації навколо КСУ – це законопроєкт, поданий Президентом України, – народна депутатка Галина Янченко.

Кошти, які Конституційний Суд України отримав від держави, а це 109 млн грн – не були використані. У зв’язку з цим, Верховна Рада вирішила зареєструвати законопроєкт “Про Державний бюджет України на 2020 рік щодо перенесення бюджетного фінансування Конституційного Суду України на розвиток освітніх програм”. Про це повідомила Галина Янченко, народна депутатка інформаційному агентству УНН:
Я сьогодні реєструю законопроект, він уже в процесі реєстрації, про фактично обмеження такого фінансування до кінця року для Конституційного Суду. Один зі сценаріїв врегулювання ситуації навколо КСУ – це законопроєкт, поданий Президентом України. Додатковим або паралельним проєктом можуть бути обмеження бюджетного фінансування.
За словами депутатки, проєкт уже в процесі реєстрації:
Враховуючи ту діяльність, яку Конституційний Суд здійснює щодо всієї країни, гроші платників податків, на мою думку, можна використати на інші соціально необхідні потреби, – зазначила пані Янченко.
Нардеп зазначила, що розмови із т.в.о. міністра освіти Сергієм Шкарлетом щодо цього питання не було, проте вона вважає, що він не буде проти таких законодавчих змін.

Нагадаємо, ще раніше Кабмін виділив 540 млн грн на антисептики для шкіл, шляхом скорочення інших програм.

Чтайте також:  “Переривати навчальний процес під час тривог – це наша жорстка рекомендація”, – МОН

Джерело.


Повернутись вверх