facebook

Вступники з-за кордону зможуть вступати онлайн

В Україні запроваджують електронну платформу для вступу іноземних студентів до закладів вищої освіти

В Україні триває підготовка до запровадження єдиної електронної платформи, за допомогою якої  іноземні студенти зможуть дистанційно вступати до українських університетів.

Пропозиції щодо розробки платформи були обговорені в Міністерстві освіти і науки.

За словами заступника міністра освіти Артура Селецького, МОН пропонує розробити на базі е-платформи три електронних кабінети – для іноземного студента-абітурієнта, закладів освіти, а також центральних органів виконавчої влади.

«Основне завдання Міністерства освіти і науки – у стислі терміни у взаємодії з іншими органами виконавчої влади запровадити єдину міжвідомчу електронну платформу, завдяки якій іноземні студенти матимуть можливість вступу до закладів вищої освіти без корупційних ризиків», – повідомив Селецький.

Також планується розробити механізм подачі заяви абітурієнтом з можливістю попереднього погодження видачі йому запрошення закладом освіти. Питання технічного супроводу та адміністрування платформи наразі вирішується.

Крім того, на засіданні обговорили нормативно-правове врегулювання питань із запровадження діяльності платформи до кінця 2020 року та запровадження електронної візи для іноземних громадян та осіб без громадянства, які планують навчатися в Україні.

Як відомо, Кабінет Міністрів ухвалив рішення, що надає можливості здобувати вищу освіту за кошти державного та місцевого бюджетів іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні.

Чтайте також:  Плани на три роки: куди йде освіта?

Джерело.


Повернутись вверх