facebook

Одним канікули, іншим уроки: в яких містах діти повернулись за парти, а в яких ще відпочиватимуть

Міські школи з 28 жовтня продовжать навчатися за змішаною формою, а дитсадки працюватимуть в очному режимі.

Сьогодні, 29 жовтня, у закладах загальної середньої освіти міста Києвавідновився навчальний процес після канікул. На карантині залишилось 8 шкіл та 587 класів у 186 школах – через інфікування педагогів та учнів. Про це під час пресбрифінгу повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Однак не всі міста України взяли за приклад столичний графік навчання. Так, у Черкасах міський голова спільно з директорами шкіл не підтримали ідею продовжити канікули, а тому учні повернулись за парти вже 28 жовтня. Таке ж рішення ухвалили й в Івано-Франківську, що перебуває у «червоній зоні».
Міські школи із 28 жовтня продовжать навчатися за змішаною формою, а дитсадки працюватимуть в очному режимі. Натомість батьки можуть написати заяву про переведення дитини на дистанційне навчання, – розповів міський голова Руслан Марцінків.
У Тернополі, що також належить до «червоної зони», не стали чекати кінця тижня і дозволили школам розпочати роботу раніше.

У Чернігові до закладів освіти пусти молодші класи, а старші відправили на дистанційне.

А от у Запоріжжі школярі розпочнуть навчання лише з 2 листопада. При цьому всі, крім молодших класів, навчатимуться дистанційно. За словами мера Володимира Буряка, очне навчання у школах проводитиметься тільки для учнів 1-4 класів.
Учні шкіл перебувають на канікулах до понеділка. Після цього їх навчання буде організовано дистанційно, за винятком дітей, які навчаються в 1-4 класах – у них будуть уроки в класах з дотриманням необхідних вимог карантину, – написав Буряк на своїй сторінці у фейсбуці.
З 2 листопада розпочнуть навчання школи ХарковаСумМиколаєва та Рівного, а у якому форматі – вирішуватимуть представники місцевої влади.

Чтайте також:  Коли освітяни зрозуміють, що примітивізм – це не професіоналізм?

Джерело.


Повернутись вверх