facebook

Закривати школи під час боротьби з COVID-19 – малоефективно, – ВООЗ

Регіональний директор зазначає, що закриття шкіл не вбереже від коронавірусу.

Питання щодо відвідування учнями закладів освіти під час пандемії залишається актуальним у всьому світі. Напружена епідеміологічна ситуація призводить до того, що деякі країни Європи змушені вводити жорсткий карантин.Регіональний директор європейського відділення ВООЗ Ханс Клюге оцінив ефективність закриття закладів освіти.
Закриття шкіл мало сприяє боротьбі з вірусом, тому їх варто відкривати. Під найбільшим впливом знаходяться діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, – зазначив Клюге на своїй сторінці у Twitter.
Якщо взяти ситуацію в Україні, то ще раніше т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлетнаголошував, що навчання учнів 1-4 класів в очному форматі (після канікул) забезпечуватимуть МОН спільно з МОЗ. А те, як вчитимуться учні 5-11 класів – у змішаному чи дистанційному форматі – залежатиме від епідеміологічного рівня.

Нагадаємо, у Черкасах продовження канікул не буде, до навчання діти зможуть повернутись 28 жовтня. В Івано-Франківську також відновиться освітній процес, і це при тому, що ліжка з хворими на COVID-19 заповнені вщент. Марія Бойко, начальниця управління охорони здоров’я повідомила УНН, що в міських стаціонарах із пневмонією (від COVID-19) і підозрою на пневмонію, госпіталізовано 399 осіб: 265 осіб у Центральній міській клінічній лікарні, 134 – в першій міській лікарні.

Чтайте також:  Як зміняться зарплати вчителів у 2024 році, – розповіли в МОН

Джерело.


Повернутись вверх