facebook

Петиції про заборону дистанційної освіти мають розглянути у ВР

«Дистанційна освіта в масовому характері не несе нічого нового і розвивального для всіх дітей! Всі діти повинні бути рівні!» – йдеться у тексті однієї з петицій.

З огляду на складну епідемічну ситуацію в Україні, в освітян все частіше виникає запитання, як розпочнеться новий навчальний рік: за партами чи за ґаджетами? Значна частина батьків та вчителів виступає проти дистанційного формату освіти, мовляв, він погіршує якість отримуваних знань і перешкоджає живій комунікації учнів.

«Всеосвіта» вже писала про те, що на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України зареєстровано петицію № 22/097016 з проханням заборонити дистанційну освіту у всіх навчальних закладах.

Діти повинні ходити до школи, навчатися, спілкуватися зі своїми однолітками. Батькам, дітям та вчителям дуже важко перебувати на дистанційній освіті. Діти не зможуть здобути повноцінні знання, знаходячись вдома. Тому народ хоче, щоб влада не прийняла закон про дистанційну освіту, – йдеться у тексті документа.

Станом на 26 червня за петицію проголосувало 28 919 осіб – тобто, це більше за необхідні 25 000 голосів, тож наразі петицію мають розглянути у ВР.

Цю ситуацію прокоментував Сергій Колебошин – народний депутат, заступник голови Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій – під час панельної онлайн-дискусії«Фестиваль ідей»:

Чтайте також:  Кількість вчительських ставок з 2021 до 2023 року скоротилася на 8%: результати дослідження

“Звісно, якщо петиція набирає понад 25 000 голосів, вона буде розглянута з формальної точки зору. Але моя думка – що немає нічого кращого за особисте спілкування. Однак це лише розгляд. Позавчора, наприклад, ми розглядали у комітеті проєкт щодо заборони користування ґаджетами під час уроків – його відхили.”

Однією електронною петицією про заборону дистанційного навчання освітяни не обмежились і зареєстрували ще одну – № 22/096970. Повна назва звучить так: «Скасувати і заборонити дистанційну освіту масового характеру! Вона є неякісною! Результат буде невтішним для наступних поколінь українців! Повна деградація освіти! В результаті виросте суспільство споживачів і рабів!».

Просимо заборонити на законодавчому рівні масову дистанційну освіту на території України, адже вона має руйнівний характер для розвитку кожного маленького громадянина в цілому!

Дистанційна освіта прийнятна лише індивідуально і за вибором кожного окремого учня. Якщо держава підтримає цей режим дистанційної освіти, то в результаті у нас у країні виростуть тільки споживачі та раби!

Дистанційна освіта в масовому характері не несе нічого нового і розвивального для всіх дітей! Всі діти повинні бути рівні! І мати право на якісну і безоплатну освіту на території України!

Дистанційна освіта руйнує все, що раніше було збудовано і сформовано у дитини для її гармонійного розвитку! Заборонити масову і дистанційну освіту! – йдеться у тексті документа.

Чтайте також:  9 років школи - і в ПТУ: 11 класів скасовують, як тепер навчатимуться наші діти

Станом на 26 червня петиція набрала понад 40 000 голосів, тож, за законом, вона також має бути розглянута у ВР.

Заступниця Міністра освіти Любомира Мандзій під час панельної онлайн-дискусії «Фестиваль ідей» наголосила на тому, що у період карантину не було повноцінної дистанційної освіти – адже вона вимагає зовсім інших критерії. Натомість навчальний процес проходив з елементами дистанційного формату, які дозволяли учням працювати з дому.

Я за те, щоб діти повернулися за шкільні парти й щоб ми розпочали навчання у класах. Однак зараз важко передбачити, якою буде ситуація на початку вересня. Новий навчальний рік точно розпочнеться 1 вересня, але ми маємо бути готові до різних варіантів і різних форматів освіти, – зазначила Мандзій.

Джерело.


Повернутись вверх