facebook

Шмигаль про в. о. міністра освіти: в чоловіка ясне бачення

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що призначений Кабінетом Міністрів в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет має добре і ясне бачення та менеджерський досвід, а також запевняє, що парламент не відмовлявся від його призначення.

Про це Шмигаль розповів в інтерв’ю BBC News Україна.

За його словами, Сергія Шкарлета при зустрічі з президентом висунули ректори як одного з кандидатів.

«Ми мали з ним і формальну співбесіду, і розмову щодо загальної філософії та стратегії розвитку освіти та науки. В чоловіка добре і ясне бачення, має менеджерський досвід. Це були характеристики, які зібрання провідних ректорів давали йому під час зустрічі з президентом», – сказав прем’єр.

На запитання про відмову Верховної Ради призначати Шкарлета, очільник уряду відповів: «Як такої відмови парламенту не було. Ми говоримо про те, що виконання обов’язків міністра освіти та науки – це шанс кандидата проявити себе, свою стратегію, філософію, навички та професіоналізм».

Водночас Денис Шмигаль не зміг відповісти, як довго Шкарлет може перебувати у статусі в.о. міністра.

«Парламент вже збирається йти на канікули. А міністрів призначає парламент. Думаю, традиційний тримісячний термін – це той час, за який людина може ознайомитись із ситуацією і проявити своє бачення чи професіоналізм на посаді», – пояснив прем’єр.

Чтайте також:  В Україні для учнів 8-9 класів запроваджують новий предмет

Окрім того він запевнив, що у справі з призначенням Сергія Шкарлета «президент ніколи на мене не тиснув і не тисне з жодних питань».

Як відомо, Кабінет Міністрів призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти і науки і одночасно поклав на нього обов’язки в.о. міністра освіти і науки України.

Джерело.


Повернутись вверх