facebook

Інформація про скасування обов’язкового ЗНО з української мови та літератури – це маніпуляція, – Сергій Шкарлет

Рішення про можливість обирати, яке саме ЗНО складати – з української мови і літератури чи лише з української мови – було ухвалено ще у 2019 році.

Будь-яка інформація про скасування обов’язкового комплексного ЗНО з української мови і літератури – це маніпулювання фактами. Про це у своєму Телеграм-каналі зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет:

Деякі забуті політики знову і знову продовжують розхитувати інформаційний простір маніпуляцією про скасування обов’язкового комплексного ЗНО з української мови і літератури. Хочу нагадати: рішення про можливість обирати, яке саме ЗНО складати – з української мови і літератури чи лише з української мови – було ухвалено ще у 2019 році міністеркою Лілією Гриневич.

За словами Шкарлета, зараз Міністерство освіти і науки лише імплементувало цю норму в Умови прийому до закладів вищої освіти на 2021 рік.

Вступники зможуть зробити вибір:

  • скласти обов’язкове ЗНО з української мови і літератури (для гуманітарних спеціальностей);
  • скласти обов’язкове ЗНО з української мови (для технічних спеціальностей).

Прошу політиків, які кажуть, що хтось начебто хоче викреслити з навчальних планів українську літературу і в такий спосіб «поховати» любов до всього українського, припинити політизувати ситуацію і заробляти «політичні бали» на спекулюванні інтересами дітей! – наголосив т.в.о. міністра освіти.

Він закликав усіх школярів старанно вивчати предмети та робити вибір за власним покликанням.

Джерело.


Повернутись вверх