facebook

Працівникам системи ЗНО підвищать зарплати

Уряд погодив підвищення зарплат працівникам УЦОЯО та регіональних центрів оцінювання.

Міністерство освіти і науки спільно з Кабінетом Міністрів і Міністерством фінансів дійшло згоди щодо підвищення заробітної плати працівникам Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Про це у своєму Telegram написав т. в. о. міністра освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, 300 працівників системи УЦОЯО щорічно забезпечують можливість справедливого вступу до закладів вищої освіти 300 тисяч абітурієнтів.

Сергій Шкарлет також наголосив, що фахівці Центру впродовж року опрацьовують документи випускників, готують дані, підтримують роботу інформаційної системи. При цьому, їхній середньомісячний посадовий оклад становить 9–10 тисяч гривень.

«Нагадаю, мені голослівно дорікали, що я буцімто хочу «скасувати» ЗНО. Але правда в тому, що протягом останніх місяців я наполегливо намагався забезпечити якісну роботу Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) та регіональних центрів, які, власне, і проводять ЗНО», – відзначив т. в. о. міністра.

Він також висловив переконання, що підвищення рівня заробітної плати освітянам, зокрема й працівникам УЦОЯО, є надзвичайно важливим питанням.

Джерело.


Повернутись вверх