facebook

СБУ навідалася до учасника акції проти Шкарлета

Співробітник Служби безпеки України прийшов до старшого наукового співробітника Інституту фізики НАН України Антона Сененко.

Причиною такого візиту стала участь Сененко в акції 18 червня проти призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки України. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Службовець питав про організаторів акції, чи платили гроші за участь в акції та чи були на акції інші представники Інституту фізики, розказав вчений.

“На це я йому принагідно повідомив, що у свій неробочий день (у день акції я взяв відпустку за власний рахунок у зв’язку з сімейними обставинами) я маю повне право приходити на акції, щоб висловити свою громадянську позицію, а хто там був з мого Інституту – відповісти не можу, бо практично всі були у масках.”

На питання щодо виплат за участь в акції вчений відповів, що таких випадків він не знає.

За словами Сененко, співробітник СБУ сказав, що перевіряє інформацію про акцію протесту та чи немає там складу злочину.

Антон Сененко закликав всіх, хто теж стикнеться з подібними візитами від спецслужб не мовчати та обов’язково повідомляти про це суспільство.

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

Джерело.


Повернутись вверх