facebook

Нові приклади несправедливості: Шкарлет хоче підвищення зарплати освітян

Нові приклади несправедливості: Шкарлет хоче підвищення зарплати освітян
Тимчасовий очільник Міністерства освіти і науки наголосив на необхідності підвищення заробітних плат освітянам. Зокрема, він вже двічі звертався до Мінфіну із пропозицією погодити підвищити зарплати працівникам УЦОЯО.

Проте, це питання завжди зависало у «владних» коридорах, написав Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

“Мені дорікали, що я бууцімто хочу скасувати ЗНО. Але правда в тому, що протягом останніх місяців я наполегливо намагався забезпечити якісну роботу Українського центру оцінювання якості освіти та регіональних центрів, які, власне, і проводять ЗНО”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Т.в.о. міністра освіти запевнив, що методисти УЦОЯО виконують величезну та відповідальну роботу. Зокрема, опрацьовують мільйони документів випускників, вчасно готують дані, сумлінно підтримують роботу тощо. Проте за це вони мають середньомісячний посадовий оклад у розмірі 10 тисяч гривень на місяць.

Зокрема, Шкарлет навів приклад керівника НАЗЯВО, який отримує 106 тисяч гривень на місяць. Але, за словами т.в.о. МОН, він його агентство не може вчасно виплатити зарплату своїм же експертам.

300 працівників системи УЦОЯО щорічно забезпечують можливість справедливого вступу до закладів вищої освіти понад 300 тисяч абітурієнтів, – додав Шкарлет.

Очільник МОН додав, що спілкувався з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром Мінфіну Сергієм Марченком. “Нам вдалося дійти принципової згоди щодо підвищення заробітної плати працівникам УЦОЯО та регіональних центрів”, – заявив Шкарлет.

Чтайте також:  Стипендія у розмірі мінімальної зарплати: хто зможе отримувати?

Сергій Шкарлет
«Подвійні стандарти» в питаннях зарплати працівників системи освіти. На жаль, знову доводиться констатувати приклади несправедливості.

Нагадаю, мені голослівно дорікали, що я буцімто хочу «скасувати» ЗНО. Але правда в тому, що протягом останніх місяців я наполегливо намагався забезпечити якісну роботу Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) та регіональних центрів, які, власне, і проводять ЗНО.

Важливим питанням у цьому контексті є підвищення рівня заробітної плати освітянам, зокрема і працівникам УЦОЯО. Методисти центру виконують величезну та відповідальну роботу, опрацьовують мільйони документів випускників, вчасно готують дані, сумлінно підтримують роботу інформаційної системи, а мають середньомісячний посадовий оклад у розмірі 10 тисяч гривень, спеціалісти – по 9 тисяч гривень на місяць.

300 працівників системи УЦОЯО щорічно забезпечують можливість справедливого вступу до закладів вищої освіти 300 тисяч абітурієнтів.

Я двічі звертався до Міністерства фінансів з пропозицією погодити проєкт рішення щодо підвищення заробітної плати, але питання «зависало» у «владних» коридорах.

Маємо й інший приклад. Керівник Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти отримує 106 тисяч гривень на місяць, але агентство досі не спромоглося ані оприлюднити Доповідь про якість вищої освіти, ані підготувати та затвердити Положення про Апеляційний комітет, ані вчасно виплатити зарплату своїм же «простим» експертам.

Чтайте також:  Чи здатні раби навчити свободи?

Підсумовуючи, хочу зазначити, що вчора мав розмову з Прем’єр-Міністром України Денисом Шмигалем та Міністром фінансів України Сергієм Марченком. Вдалося дійти принципової згоди щодо підвищення заробітної плати працівникам УЦОЯО та регіональних центрів. Щиро сподіваюся на позитивне урядове рішення з цього питання вже найближчим часом.

Джерело.


Повернутись вверх